OFICIAL: Iata noua fata a lui Volvo C30!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.09.2009
Volvo a publicat astazi primele informatii imagini oficiale ale faceliftului operat pe compactul C30. Modeul scandinav a primit un aspect forntal nou si mai multe optiuni de personalizare.

Volvo a dezvaluit astazi oficial detalii despre noul C30 facelift, versiunea revizuita a compactei suedeze, asteptata sa debuteze la Frankfurt. Constructorul scandinav a ales sa retuseze in special aspectul frontal, care a devenit mai sportiv, mai bine conturat, si a imprumutat din liniile conceptului S60, dezvaluit in ianuarie la Detroit.

Astfel, blocurile optice frontale au devenit mai alungite, grila a fost inlocuita, spoilerul a fost redesenat, priza de aer a devenit mai mare, amintind de fratele XC60, iar jantele sunt acum disponibile in doua noi modele. Noutatile apar atunci cand vine vorba de paleta de culori disponibila, Volvo anuntand introducerea nuantei Orange Flame Metallic (foto) la nivelul caroseriei.

De asemenea, pentru prima data, clientii pot comanda jante de culoare alba. Aspectul sportiv al modelului este amplificat de tevi de esapament duble, din inox, cu un diametru de 90 de mm in cazul kitului sportiv. La interior, designul nu a suferit foarte multe modificari, principalele noutati fiind culorile pentru care pot opta clientii atunci cand aleg sa isi personalizeze habitaclul.

Faceliftul operat pe C30 aduce si un sasiu sportiv nou, mult imbunatatit.

Directia este cu 10% mai precisa, iar amortizoarele au devenit cu 30% mai rigide pentru a imbunatati tinuta de drum. Potrivit comunicatului de presa oficial, masina a devenit mai precisa in viraje si a capatat un comportament rutier mai sportiv.

Gama de motorizari a noului C30 include trei motoare diesel, de 180, 136 si 109 cai putere. Versiunea entry-level 1.6 DRIVe este disponibila si cu un sistem start-stop, care reduce considerabil consumul pana la numai 3.9 litri/100 de km. In plus rata emisiilor, de numai 104 g/km, este cea mai scazuta din clasa sa.

Pentru cei care isi doresc un motor pe benzina exista trei unitati, de 145, 170 si 230 de cai putere. Motorul entry-level pe benzina, de 2.0 litri si 145 de cai, poate fi insa disponibil si in versiune Flexifuel.

In incheierea comunicatului de presa, suedezii afirma ca gama de personalizare este atat de larga incat daca fiecare locuitor al Regatului Unit ar comanda un Volvo C30 facelift, nu ar exista posibilitatea ca doua exemplare sa fie identice.

via | Volvo

Comentarii (7)

  • frumos
    interior
    doamne cat de mult imi place interiorul..e asa de...placut la vedere..asa de aerisit si in acelasi timp foarte functional..:X
    12 0
  • da
    De acord si eu cu asta , interiorul arata foarte bine .
    11 0
  • woooow
    Absolut superb!
    10 0
  • Aha
    Masina , frate !
    8 0
  • Imi plac mai mult farurile lu asta decat cele de la Focus.oricum sa traiasca FORD
    1 2
  • arata superb. cine mai comenteaza ca au copiat Ceed'ul?
    2 0
  • au marit si portbagajul?acela cred c-ar fi singurul inconvenient al unei masini aproape perfecta pentru mine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru