OFICIAL: Iata noua limuzina a presedintelui Obama!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.01.2009
GM a prezentat astazi primele imagini ale noii limuzine pregatite de Cadillac pentru presedintele ales al SUA, Barack Obama.

Dupa ce in urma cu cateva saptamani va anuntam ca Barack Obama, proaspatul presedinte ales al SUA, va folosi o limuzina creata special de GM, revenim astazi cu primele informatii oficiale despre noul vehicul prezidential. Cadillac a fost desemnat sa se ocupe de aceasta sarcina, rezultatul fiind ilustrat cel mai bine in cele cateva poze oficiale publicate de americani.

Nici Serviciile Secrete si nici oficialii GM nu au dezvaluit prea multe detalii despre noul vehicul, elementele de siguranta fiind in mare parte un mister. Ed Donovan, purtatorul de cuvant al Serviciilor Secrete, a declarat ca noul model se bazeaza foarte mult pe predecesorul sau introdus in 2004.

Limuzina este echipata cu pneuri run-flat si se pare ca are geamuri blindate, cu o grosime de 12 cm. La interior, confortul prezidential este asigurat de un amestec de tehnologie cu elemente de lux traditionale, ceea ce transforma limuzina intr-un adevarat birou mobil. Potrivit datelor furnizate de GM, viitorul presedinte va avea la dispozitie un sistem audio cu magazie de 10 CD-uri.

Despre motor nu exista informatii insa se presupune ca limuzina lui Obama este propulsata de un diesel puternic, imprumutat de la unul din pick-up-urile uriase existente in gama GM.

David Caldwell, purtatorul de cuvant al celor de la GM, a subliniat rapiditatea cu care inginerii au reusit sa termine modelul. "Pretuim foarte mult aceasta indatorire. Suntem onorati sa fim asociatidin nou cu presedintia Statelor Unite", a declarat Donovan.

Purtatorul de cuvant a cautat sa sublinieze si superioritatea GM fata de Ford, din 1983 si pana in prezent grupul american reusind sa livreze Casei Albe mai multe limuzine decat eternii rivali.

via | Worldcarfans

Comentarii (12)

  • P.I.M.P.
    CRED CA SE ZGARIE PE OCHI OBAMA. EL O VROIA ALBA SI CU "CHROME SPINNER WHEELS"... ARE IN SCHIMB O PLICISEALA NEAGRA CU UN SISTEM AUDIO DE VARF... 10-DISC CD CHANGER
    1 1
  • cum 12 cm grosime
    geamuri blindate de 12 cm grosime? si usa cat are grosime?
    0 1
  • rookie
    Diesel
    @NOUL fny.ro :): Ai venit sa faci reclama la site? E destul de lame...

    Masina e tipic americana, dar daca pana si presedintele SUA are masina Diesel.... inseamna ca s-au schimbat vremurile! :D
    0 1
  • Daniel
    numa un Diesel putea urni tonele limuzinei
    Dieselul s-a autoimpus in cazul unui astfel de monstru....
    a) gandestete ce greutate are, deci avea MARE nevoie de CUPLU MARE care nu-l obtii de la benzina....
    b) apoi e consumul mai mic la Diesel -daca vrei ca masina sa nu ramana fara combustibil tocmai cand n-ar trebui.
    c) Pe langa asta Dieselul e mai greu de aprins fata de benzina foarte inflamabila in caz teroristii ar incerca pe varianta asta...
    d) in plus un motor Diesel nu e afectat de apa ca un benzinar - si a fost destul testat pe tancuri !!
    0 1
  • La ce ne foloseste?
    Draga redactie,

    la ce ne foloseste aceasta informatie? Cu ne ne foloseste faptul ca domnul B. O. are asa ceva? La nimic...
    Nu vad nici o informatie noua sau folositoare pe site-ul dumneavoastra.
    Nu vad nimic legat de combaterea taxei auto asa cum au publicat colegii dumneavoastra din "Gardianul" , nu vad nici o informatie care sa ne ajute sa avem cele 4 roti care ne plac nu cele care le impune guvernul Romaniei indiferent de culoarea lui politca (nu posed masina cu probleme de inmatriculare). Mai departe, nu vad nimic legat de piata auto din Romania doar " poeziile " oficiale ( parca va numiti "Automarket"), de asemenea nu vad nimic legat de cum sa iti alegi o masina noua sau second , ce sa urmaresti cand iti cumperi o masina mai ales daca nu este noua , si cum sa iti alegi masina potrivita nevoilor tale , inca o data incerc sa inteleg de ce numele dumneavoastra este "Automarket", nu vad nimic critic sau combativ - daca o masina e proasta spune-ti lucrurilore nume nu mai laudati harburile ce te lasa in drum ( de ex. informatia ca VW Passat este masina cu cele mai multte intrari in service in Romania verificati si o sa constatati ca este adevarat). Nu vad nimic legat de calitatea service-lui auto in Romania care este si prost si scump cu putine exceptii la toate reprezentantele . Vad toate noutatile din SUA, Japonia, si alte tari "apropiate" geografic noua si modele care nu vor circula niciodata in Europa si mai nimic concret legat de piata romaneasca cu exceptia Dacia care daca isi pune un brizbiriz nichelat e stire de senzatie la Automarket.
    Draga redactie, atatea nu vad la dumeavoastra ca inclin sa cred ca nu existati.

    Cu respect

    Dr. Constantin Nedescu
    1 1
  • manelist imputit
    Obama
    Cu 70.000 euro lua un logan de la noi!
    0 2
  • nu m-as mira sa aiba geamuri de 12...si usi de 13cm.ar fi ceva.
    0 2
  • Ptr. dl. "Dr."
    Stimate dl. Dr. Constantin Nedescu,

    daca nu va place Automarket, e simplu: nu-l mai cititi. Ne faceti astfel si noua o favoare, deoarece nu vom fi obligati sa va citim comentariile anoste si tampe.
    1 1
  • robert
    raspuns
    nyivus? asta e raspunsul oficial din partea grupului Automarket pt dl.dr?

    Indiferent ce s-ar scrie, trebuie ca raspunsul oficial sa fie intradevar oficial. Cu alte cuvinte, oficial inseamna mai mult decat drepturile de acces ale user-ului dvs.
    0 2
  • ali baba
    cam asa e
    cei care nu ii dau dreptate dl,dr, mai bine sa se abtina,chiar dc sunt de la redactie mai bine ar fi tacut. are dreptate omul .... stiri interesante de mult nu mai vezi pe la automarket. si acele idei enuntate mai sus de catre dr. v-ar prinde f bine si ar fi utile pt multi dintre cititori.
    0 1
  • Sorry, nu lucrez la 'Automarket', iar ceea ce am mentionat acolo e parerea mea personala, valabila pentru toti care nu fac niciodata altceva decat sa critice 'Automarket'. Critica constructiva inseamna cu totul altceva.
    0 1
  • mircea
    @ Dr. Constantin Nedescu
    Stimate domn,

    Va asigur ca cele mai multe dintre ideile enuntate de dumneavoastra in comentariu se afla in lucru in acest moment in "spatele" acestui portal. In scurt timp, o sa le vedeti online.

    Va asigur, de asemenea, ca simpla lipsa a unor elemente de genul celor enuntate de dumneavoastra nu inseamna ca elementele utile pentru cei care vor sa isi cumpere o masina lipsesc. Puteti analiza cu incredere atat sectiunea de Anunturi second-hand, cat si cea de Masini noi. Automarket este primul portal romanesc care a reusit sa stranga in acelasi loc toate anunturile second-hand de pe internet. De asemenea, aici vedeti prima lista completa a modelelor existente la vanzare in showroom-urile romanesti. Daca imi permiteti o gluma, o sa procedez ca magzinele electronice de specialitate: daca imi aratati un site romanesc mai complet pe linia de Masini noi, va inapoiem diferenta.

    Nu pot insa sa fiu de acord cu formularea "La ce ne foloseste aceasta informatie?". Informatiile de presa nu sunt utilitare. Ele nu pot fi cuantificate dupa utilitatea lor imediata, pentru ca in acest mod nu ar mai exista mass-media. Informatiile de presa sunt un mix de cultura de aport la cultura generala si de informatii axate pe un domeniu de interes pentru o anumita parte a publicului. Probabil ca, daca aseara v-ati fi confruntat cu problema "ce masina are Obama" intr-o discutie cu un cunoscut, ati fi stiut ce raspuns sa ii dati.

    Nu confundati informatiile utilitare cu informatiile de presa.

    Multumesc si va mai astept.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru