OFICIAL: Iata noul Lamborghini Gallardo LP550-2

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 01.07.2009
Lamborghini a publicat astazi primele imagini si informatii oficiale ale noului Gallardo LP550-2 Valentino Balboni, botezat asa in cinstea celui mai popular pilot de teste al constructorului italian.

Esential

320 de km/h este viteza maxima la care poate ajunge Gallardo LP550-2 Valentino Balboni

Asa cum va anuntam si ieri, Lamborghini a pregatit un nou derivat al modelului Gallardo. Este vorba despre versiunea cu propulsie posterioara a modelului LP550-4. Noua varianta a fost botezata Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni, in cinstea celui mai cunoscut pilot de teste din istoria constructorului de nisa, pilot care s-a retras din activitate dupa 40 de ani de experienta.

In comunicatul oficial emis astazi, Lamborghini anunta ca noua versiune are la baza acelasi motor V10 de 5.2 litri insa dispune de mai multe modificari, care ii permit unitatii sa directioneze intreaga putere puntii spate. Se pare ca inginerii italieni au ajustat aerodinamica, cutia de viteze, diferentialul spate, suspensiile, amortizoarele si chiar cauciucurile. In plus, sistemul ESP a fost regandit pentru a permite un unghi de drift mai mare.

Desi cantareste cu 30 de kilograme mai putin (1380 de kg in total) decat acelasi model cu tractiune integrala, Gallardo LP550-2 inregistreaza performante mai slabe: acceleratia de la 0 la 100 de km/h se face in 3.9 secunde, cu 0.2 secunde mai mica decat a actualului LP560-4) iar viteza maxima ajunge pana la 320 de km/h, cu 5 km/h mai putin decat fratele sau cu tractiune integrala.

La exterior, noul Lamborghini LP550-2 vine cu o caroserie vopsita intr-o culoare aurie, la care se aduga o dunga de culoare alba si accente negre.

Designul exterior este completat de o carcasa transparenta pentru motor, de jante Scorpius de culoare neagra, din aliaj, care gazduiesc etriere vopsite in culorile rosu, galben sau portocaliu, in functie de culoarea caroseriei.

In habitaclu, Lamborghini propune o tapiserie din piele neagra, combinata cu o dunga alba, o consola centrala imbracata in acelasi alb perlat si o placuta pe care stau inscriptionate numele Valentino Balboni si numarul masinii.

Italienii au anuntat ca vor produce doar 250 de unitati LP550-2, pretul de pornire fixat pentru Europa fiind de 162.000 de euro.

via | CarScoop

Comentarii (2)

  • LP-550?!
    sunteti siguri c e LP-550? Eu parc stiu ca e LP-560...
    0 1
  • Adrian
    Masina se numeste LP 550-2 deoarece spre deosebire de LP 560-4, are cu 10 CP mai putin.
    Masina este adresata impatimitilor marcii, fiind mult mai "salbatica" decat varianta cu tractiune integrala.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru