OFICIAL. Lamborghini Sesto Elemento va fi produs în 20 de exemplare

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.09.2011
Şeful Lamborghini a anunţat în această seară că prototipul revoluţionar Sesto Elemento va fi produs în serie. Numărul de unităţi va fi limitat la numai 20.

Esential

20 de unităţi Sesto Elemento va produce Lamborghini.

Prezent în această seară la Frankfurt pentru dezvăluirea prematură a noului Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale, Stephan Winkelmann, preşedintele constructorului italian, a ţinut să facă un anunţ important pentru fanii mărcii.

Mai exact, revoluţionarul supercar Sesto Elemento, prezentat în toamna anului trecut la Salonul de la Paris, va fi produs în serie. Valul de simpatie cu care a fost primit prototipul a dus la decizia de a produce în serie conceptul. Numărul de exemplare va fi limitat la numai 20 de unităţi, preţul fiind încă un mister, care nu interesează însă pe adevăraţii colecţionari de supercaruri exotice.

Cel mai uşor concept creat vreodată de Lamborghini, doar 999 de kilograme, dispune de motorul V10 de 5.2 litri şi 570 CP care asigură o propulsie de la 0 la 100 de km/h în doar 2.5 secunde. Deci cu mai puţin de o secundă decât cifrele din cartea tehnică a lui Gallardo Superleggera, model care dispune de acelaşi propulsor.

via | Lamborghini

Comentarii (11)

  • italian porn...
    3 6
  • italian?...nu mai e demult italian .Cei de la volkswagen au avut grija sa elimine si ultimul gram de suflet din masinile astea si sa le transforme pur si simplu in niste fiare pentru care cel mai important lucru sunt performantele dinamice.Liniile si unghiurile alea ascutite ,formele patratoase nu au nimik de-a face cu frumusetea italiana . E pacat...pentru ca ideea de baza era sa concureze cu Ferrari ,principalul rival.In concluzie...Ferrari ...ti-a mai murit un rival!
    10 9
  • Dion
    Am inteles ca ai ceva impotriva marcii dar informeaza-te putin inainte. Acel rosu nu seamana absolut deloc cu Ferrari si este ca si cum ai spune ca orice masina sport gri este copiata dupa mercedes benz.

    Designul de la aceasta masina nu este facut de un german sau de studiol VW. :) Read and learn.
    2 5
  • o veste buna pt. milionari........
    @Dion
    Ferrari si Lambo... vor fi intodeauna rivali........
    6 3
  • @dijon
    dar countach si diablo ce linii aveau
    9 4
  • pentru audist
    Ai inteles gresit !Nu am nimik impotriva marcii!Imi place,dar nu pot sa o consider egala cu ferrari ,indiferent de timpii scosi pe hartie...demaraj,viteza maxima!Ferrari inspira altceva...suflet !Da-mi un Lamborghini Sesto Elemento si eu il voi vinde a doaua zi si mi voi lua un ferrari ,desi acesta nu scoate 0-100 in 2.5 secunde!Nu asta e tot ce conteaza !
    4 6
  • pentru audist...
    Stiu demult despre designeri si carosieri ce au fost cumparati de catre VAG,dar stii ceva ?...italienii sunt prea nationalisti .Intotdeaua masinile nemtesti vor fi un pas inapoi inaintea celor italiene in ceea ce priveste designul:P
    2 2
  • :)
    Dion_vrg

    Ma omule,mie imi place Lamborghini datorita designului pe care il consider foarte interesant si aparte,plus performantele de top.

    Ferrari,sincer nu sunt prea atras de liniile lor si chiar nu ma intereseaza "sufletul" inspirat de ei.

    Deci gusturile nu se discuta.
    6 1
  • masina lui Darth Vader
    Sincer, nu-mi place designul. Prea ostentativa, prea "negră", prea seamănă a model de jucărie (muchii şi aripi la greu), adica vrea să zica "uite ce maşina rea am, ferea de pe trecerea de pietoni că vine motocoasa de picioare".
    Ceva de ţinut în garaj şi arătat la prieteni. Jucărie scumpă pentru copii mari.
    2 2
  • Design
    Francezii si italienii fac masini frumoase... si atat. Ferarri dupa parerea mea este o super masina la un pret acceptabil dar motivele pentru care a aparut lamborghini raman. Din ce am observat pe net.
    1 1
  • Exista cateva razboaie care nu vor avea sfarsit....
    intre bogati si saraci, intre prosti si destepti, intre urati si frumosi si evident intre Ferrari si Lambo.....
    ps. Eu sunt neutru. Imi plac ambele marci. De la Ferrari prefer vechiul F50 iar de la Lamborghini prefer Diablo. Astea noi sunt prea electronizate si nu mai au farmecul celor vechi....
    Dar oricum sunt ireprosabile din toate punctele de vedere. Nu cred ca poate contesta nimeni asta..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru