OFICIAL: Lexus CT200h costă 29.960 de euro în România

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.02.2011
Lexus aduce în România rivalul lui A3 şi Seria 1, compactul hibrid CT 200h. Modelul pleacă de la 29.960 de euro, dar oferă o dotare standard extrem de bogată şi un consum de invidiat.

Lexus inaugurează în această primăvară un nou segment pe piaţa din România, cel al compactelor premium hibride. Constructorul japonez va comercializa, cel mai probabil de luna viitoare, modelul CT200h, un rival pentru actualele modele BMW Seria 1 şi Audi A3, mai exact pentru versiunile diesel 120d şi 2.0 TDI ale acestora.

Bazat pe platforma fratelui de concern, pionierul Toyota Prius, modelul Lexus vine cu un ansamblu de propulsie hibrid, compus dintr-un motor pe benzină de 1.8 litri şi unul electric.

Cei 136 de cai putere pot propulsa hibridul de la 0 la 100 de km/h în 10.2 secunde, garantându-i o viteză maximă de 180 km/h. Cifra medie a consumului este de numai 3.8 litri la 100 de kilometri, ceea ce înseamnă că japonezul are un avantaj considerabil în faţa rivalilor săi germani, cel puţin la acest capitol.

Noul CT200h pleacă de la 29.960 de euro cu TVA inclus, preţ valabil pentru nivelul de echipare standard, botezat Eco, care dispune însă de numeroase elemente cum ar fi: sisteme ABS, de control al stabilităţii (VSC), de control al tracţiunii (TRC), de asistenţă a frânării (BAS), direcţie asistată electric în funcţie de viteză, airbaguri frontale, laterale, cortină şi genunchi pentru şofer şi pasager, sistem audio premium cu şase difuzoare şi conexiuni AUX şi USB, comenzi pe volan, patru moduri de funcţionare (Normal, Eco, EV şi Sport), lumini frontale şi posterioare cu LED, oglinzi electrice, sistem degivrare parbriz şi de încălzire rapidă a habitaclului, volan îmbrăcat în piele, geamuri electrice şi climatizare automată pe două zone.

Pentru nivelul de echipare superior, Business, clientul va scote din buzunar 32.960 de euro. Există, bineînţeles, şi opţiunea Executive, estimată la 34.900 de euro, precum şi vârful de gamă Luxury, care costă 42.100 de euro.

Comentarii (13)

  • prea scump cu bani astia iti iei golf ful
    5 40
  • Nota 10
    As achizitiona masina asta in detrimentul celorlalte concurente.
    30 5
  • @ gigel
    Tu stii sa faci diferenta intre o masina cu propulsie "standard" sa zicem , si un hibrid?
    22 5
  • mihai2001
    pentru cunoascotori cred...
    Chiar si pentru cunoscatori....as cumpara un BMW daca standard costa 29.000 Euro.

    Mi se pare ca tintesc prea sus totusi pentru europa...zona in care Lexus este inca o marca necunoscuta. Poate in SUA e ok px asta...
    8 18
  • abc_e?
    Lex
    Masina fara personalitate, se poate inlocui foarte usor emblema Lexus, cu Kia, Hyundai, etc
    7 14
  • BaditzaEx
    3,8 l consum mediu?!?
    f interesante detaliile tehnice , iar aspect este cel putin placut, as alege oricand modelul asta in detrimentul concurentei !
    12 5
  • BaditzaEx
    ...
    as mai fi pus in segmentul asa, ca optiune noua Lancia Delta, cu toate ca este f spatioasa , nu mi se pare ca s-ar lupta in segmentul lui seria 3 sau A4
    5 6
  • Mie nu prea imi place Lexus in general, insa modelul asta e destul de reusit.
    Lexus tinteste prea sus? M-am urcat in CTh si ii da clasa seriei 1 la interior.
    Ca altcineva prefera seria 1, foarte bine. E o masina buna.
    Eu oricum prefer A3. Imi place foarte mult Audi, dar nu am ochelari de cal. Sunt multe masini bune pe piata. Fiecare isi ia ce-l atrage sau ce isi permite.
    11 4
  • ...
    Masina arata superb.... ce sa zic mi-ar place una... Problema ei...pretul, parerea mea, chit ca este un hibrid. Spre exemplu ca si cumparator european din vest - pentru ca banuiesc ca pt ei este adresata si mai putin est-europenilor, nu as lasa un motor genul celor tfsi.. care mi se pareca la pret tot pe acolo bat..poate chiar mai putin
    Intr-adevar au un atuu...consumul care in contextul actual al scumpirii carburantului ar avea un avantaj fata de concurenta..... dra repet e o masina super, mi-ar place s ao am dar nu as da banii astia pe ea...as avea alte variante...
    2 2
  • Bine ca au scos un prius cu finisaje mai bune
    Ar trebui sa fie o masina buna, sunt curios cum arata in realitate poate fac updrate de la prius
    6 5
  • Vasilica
    2 va rog! Vin maine sa achit cu cardul
    2 3
  • LauCalin
    Pretul este destul de bun daca ne referim la masini de genul asta. Totusi, e un hibrid.
    Nu stiu cum poti zice ca e exagerat de scumpa atata timp Peugeot cere 35000 de euro pe o masina de clasa mini. E drept, electrica, dar totusi...
    In plus vorbim de un Lexus, adica de o masina premium.
    14 2
  • tomita
    hm..ai bani de un prius...vrei un prius. mai putin cateva mii de euro si iti iei lexus
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru