OFICIAL: Lotus Exige primeste un nou derivat - Scura

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.10.2009
Lotus a lansat o noua editie limitata a modelului Exige. Botezat Scura, noul derivat vine cu un aspect agresiv, cu o vopsea mata si cu 260 de cai putere.

Desi toti marii constructori au invocat probleme financiare atunci cand au refuzat sa se prezinte la Salonul Auto de la Tokyo, Lotus nu ocoleste evenimentul japonez, ba mai mult anunta si o premiera absoluta cu aceasta ocazie. Este vorba despre inca o editie speciala a modelului Exige, botezata Scura.

Numele modelului britanic vine din italienescul "scura", care inseamna negru, incercand astfel sa sugereze principala trasatura a sportivei, culoarea mata "Phantom Black" a caroseriei. Aspectul agresiv este amplificat si de dungile aplicate pe caroserie, de spoilerul frontal din fibra de carbon, de prizele de aer ale pragurilor laterale, de eleronul posterior si de jantele din aliaj cu finisaj negru, incaltate cu pneuri de performanta Yokohama A048 LTS.

La interior, linia generala este pastrata de scaunele si consola centrala din fibra de carbon si de manerele schimbatorului si franei de mana finisate in culoarea antracit.

Propulsia este asigurata de acelasi motor de 1.8 litri supraalimentat, de provenienta Toyota, regasit si pe Exige Cup 260.

Bagajul de resurse insumeaza 260 de cai putere la 8000 de rotatii si un cuplu motor de 236 Nm, resimtit la 6000 de rotatii. Puterea este transmisa puntii spate cu ajutorul unei cutii C64, cu masa redusa si sase rapoarte.

Potrivit comunicatului oficial, folosirea din abundenta a fibrei de carbon ajuta la obtinerea unei mase totale de 925 kilograme, mai mica cu 10 kilograme decat cea a modelului Exige S, de 220 de cai putere. Resursele ii permit sportivei britanice sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in 4.1 secunde si de la 0 la 160 de km/h in 9.9 secunde. Viteza maxima se opreste la 245 de km/h iar consumul in ciclu mediu promite doar 8.5 litri/100 de km.

Pentru a putea asigura un comportament rutier exemplar, Lotus a coborat garda la sol de la 130 mm pana la 120 mm si a pus la dispozitia soferilor un sistem "launch control, un diferential anti-alunecare si amortizoare de tip Ohlins.

Caracterul exclusivist va fi asigurat de cele numai 35 de unitati care vor fi produse la nivel global, fanii fiind asteptati sa isi plaseze comenzile incepand cu data de 21 octombrie.

Pretul pentru modelul britanic a fost fixat la aproximativ 61.000 de euro in mai multe tari europene.

Comentarii (1)

  • lotus
    a fost distractiv, atrebuit sa citesc tot articolul pentru a intelege de ce marca este vorba." Lexus a lansat o noua editie limitata a modelului Exige."
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru