FRANKFURT 2011 LIVE: Standul Lotus, presărat cu cai putere

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Lotus a venit la Frankfurt cu cel mai puternic model din gama sa, alături de alte versiuni mai puternice ale altor modele din portofoliu, precum şi o versiune de raliu a lui Exige.

Lotus a lansat cel mai puternic model de serie al său la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta este Evora GTE şi dezvoltă 444 CP. Evora GTE este echipat cu un motor V6 de 3.5 litri, preluat din gama Toyota. Modelul a debutat la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach şi beneficiază de o transmisie secvenţială AMT.

Lotus a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt noul Exige S, un model mult aşteptat de fanii mărcii, care sperau în păstrarea trăsăturilor puriste.Noul Exige S se abate de la filosofia brandului, care presupunea reducerea masei şi câştigă 191 de kilograme în plus, adică cu 22% mai multe decât predecesorul său. Britanicii au preferat să adauge câteva kilograme în plus noii sportive, doar pentru a introduce sub caroserie motorul lui Evora S.

Odată cu dezvăluirea noului Exige S, Lotus a expus şi o variantă de curse a acestuia, Rallye GT. Sub capotă se găseşte acelaşi motor de 3.5 litri, cu o putere de 300 de cai însă, pentru a respecta normele FIA.

Masa creşte şi ea până la 1200 de kilograme din cauza aceloraşi reguli FIA R-GT. Maşina primeşte de asemenea un roll-cage din oţel, protecţie suplimentară sub caroserie, o cutie secvenţială cu şase rapoarte, discuri şi etriere noi, o frână de mână nouă, un sistem de răcire îmbunătăţit şi o suspensie ajustabilă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru