OFICIAL: Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell va intra în producţie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.01.2011
Supercarul electric Mercedes SLS AMG E-Cell a fost confirmat pentru producţie. Modelul va ajunge pe linia de fabricaţie în anul 2015.

Dieter Zetsche, şeful concernului Daimler, a confirmat oficial introducerea în producţie a lui Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell. Modelul va intra în producţie în 2015 şi va fi aproape identic cu exemplarul condus de David Coulthard. După cum ştiţi, Mercedes SLS AMG E-Cell este echipat cu patru motoare electrice care îi conferă o putere combinată de 533 CP şi 880 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 4.0 secunde graţie acestor capacităţi, ceea ce înseamnă că e doar cu 0.2 secunde mai lent decât echivalentul său alimentat cu carburanţi fosili.

Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell este echipat cu un alcumulator Litiu-Ion de 48 kWh. La nivelul design-ului, versiunea E-Cell a lui SLS AMG beneficiază de blocuri optice cu LED-uri, o grilă mai lată a radiatorului, o capotă motor revizuită şi un difuzor de aer spate mai agresiv. Anumite suprafeţe ale modelului sunt accentuate de o nuanţă mată de negru, iar splitterul faţă este extensibil electric, fiind coborât în mod automat cu şapte centimetri la viteze de peste 120 km/h.

Jantele modelului sunt şi ele exclusive pentru această versiune.

Modelul SLS AMG E-Cell face parte din strategia AMG Performance 2015 a constructorului german pentru a reduce constant emisiile de CO2 şi consumul de carburant al modelelor sale în următorii ani în timp ce păstrează performanţele acestora. Scopul celor de la Mercedes-Benz este de a demonstra că vehiculele electrice nu trebuie să fie lente sau plictisitoare şi că natura poate fi protejată fără a înlătura plăcerea condusului. Cei de la Tesla fac deja acest lucru posibil cu modelul Roadster, dar supercar-ul realizat de inginerii AMG promite performanţe net superioare.

Via | WorldCarFans

Comentarii (8)

  • suuper
    ce masini o sa avem in 5 6 ani!! fara cuvinte..Bravo, Mercedes!! ::D
    8 4
  • stai usor
    toate vor fi TDI

    electrical car...o minciuna

    stai sa vezi cum apar "realistii" ce vor demonstra negru pe alb ca motorina va curge valuri inca 100 de ani incolo iar faza cu electricitatea e doar asa pentru snobi si prostii de ecologisti

    na, hranesti boul o viata cu paie si cand ii dai fan rastoarna ieslea

    astept manutze rosii
    pupici!

    PS e un jaf de masina, evident, pentru ca nu pot sa ajung pana'n jermanica cu un singur "plin" sa-mi iau un SH pe motorina
    7 5
  • Nu va curge motorina inca 100 de ani dar nici sa crezi ca in 20 de ani vei vedea doar masini electrice nu e realist, acest procesc e f lent, inca nu sunt viabile economic masinile electrice
    5 2
  • Nici nu imi inchipui ca vor fi NUMAI electrice. Dar destul cat sa zicem ca lucrurile incep cu adevarat sa se schimbe.

    Dupa 20 de ani pana si in Romania va fi absolut firesc sa cumperi un model electric.
    2 5
  • sa fim seriosi...macar un pic
    @ GELU
    ai idee cat din consumul mondial este productie ,,green'' ? eu nu cred ca trece de 30 % - din care hidro este 28 % , si hidro nu e foarte ,,green'' daca ne gandim mai bine si ar mai fi ceva , cine dracu o sa faca infrastrucura pentru electrice la nivel global sa te bucuri tu ca ai prius ? hollywood-ul ?
    6 0
  • pentru tipul de sus
    gandesti ca un roman....adica de loc.

    spor

    mai grav ca datorita multumii idioate, tara asta ramane infipta intr-un trecut la fel de cretinoid ca si prezentul
    1 4
  • ziron
    OFF: faza cu petrolu ca va disparea e veche.... se zicea acu 60 de ani.. ca peste 50 de ani nu va mai fi petrol... uite ca au trecut mai bine de 50 de ani.. si tot mai e petrol.. si destu.. Mereu o sa se gaseasca petrol.. si app.. din petrol nu se obtin numai benzina/motorina/gpl si kerosen... toate plasticele sunt din....petrol.. unele medicamente folosesc componenti din petrol.. si exemplele pot continua..
    6 0
  • @ GELU
    dupa cum m-ai atacat cred ca tu esti cel care nu gandeste
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru