OFICIAL: Mercedes va crea un SLS AMG Gullwing electric

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.07.2009
Mercedes a confirmat oficial faptul ca va crea o versiune electrica a supercarului SLS AMG Gullwing. Modelul va dezvolta 526 CP si 880 Nm.

Mercedes-Benz a confirmat oficial lansarea versiunii electrice a lui SLS AMG, cunoscut si sub numele de Gullwing. In ciuda faptului ca diverse surse prevesteau lansarea modelului in 2015, oficialii marcii din Stuttgart nu au anuntat data la care va intra acest model in productie. Pentru a oferi performante pe masura numelui Gullwing, versiunea electrica a acestui model va fi echipata cu patru motoare electrice, care sunt amplasate langa roti. Cele patru motoare dezvolta in total 526 CP si ofera un cuplu motor de 880 Nm.

Versiunea electrica a lui SLS AMG Gullwing ofera un cuplu motor mai mare decat versiunea echipata cu un motor cu combustie interna, care are un V8 de 571 CP si 650 Nm. Pe langa asta, SLS AMG e-drive beneficiaza de un sistem inteligent de tractiune integrala, obtinut chiar prin amplasarea motoarelor langa roti. O unitate speciala de control va duza puterea catre roti pentru a oferi o acceleratie cat mai buna si o aderenta de invidiat. Noul SLS AMG electric va putea accelera de la 0 la 100 km/h in circa 4 secunde, pe cand versiunea standard a lui SLS AMG realizeaza aceasta acceleratie in 3.8 secunde si poate atinge o viteza maxima de 315 km/h.

Transformarea lui Mercedes SLS AMG Gullwing intr-un supercar electric nu implica modificari la sasiu, si nici un fel de schimbari majore la nivelul caroseriei. Pentru o distributie mai buna a greutatii, acumulatorii sunt amplasati egal pe suprafata vehiculului, oferind un centru de greutate scazut si un echilibru intre puntea fata si puntea spate.

Bateria lui SLS AMG este bazata pe tehnologia litiu-ion si lucreaza la 400 de volti. Aceasta baterie este incarcata cu energia cinetica pierduta la franare si este racita cu lichid pentru a oferi performante optime.

Volker Mornhinweg, directorul executiv al diviziei AMG, a declarat ca noul SLS AMG electric are scopul de a redefini supercar-urile. Aceasta declaratie este neobisnuita avand in vedere faptul ca tot Volker Mornhinweg declara in urma cu cateva luni ca lupta cailor putere s-a incheiat si ca este timpul sa ne concentram asupra masinilor ecologice.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • nu vad contradictia
    CITAT: „Volker Mornhinweg, directorul executiv al diviziei AMG, a declarat ca noul SLS AMG electric are scopul de a redefini supercar-urile. Aceasta declaratie este neobisnuita avand in vedere faptul ca tot Volker Mornhinweg declara in urma cu cateva luni ca lupta cailor putere s-a incheiat si ca este timpul sa ne concentram asupra masinilor ecologice.”

    Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu vad contradictia dintre cele doua afirmatii...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru