OFICIAL: Mini Countryman, informatii complete si galerie foto

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.01.2010
Mini a lansat astazi oficial primul sau crossover din istorie, botezat Countryman. Modelul va debuta la Geneva si va prelua toate motorizarile deja existente in gama, adaptandu-le la un sistem de tractiune integrala, denumit ALL4.

Esential

112 cai putere dezvolta cea mai puternica versiune diesel a modelului Countryman.
350 de litri este capacitatea portbagajului unui Countryman

MINI a publicat astazi primele imagini si informatii oficiale ale noului model Countryman, primul crossover din istoria constructorului britanic, asteptat sa debuteze la Geneva. Cel de-al patrulea model din gama Mini vine cu o serie de noutati pentru publicul obisnuit doar cu modelele urbane.

Este vorba de prima tractiune integrala din istoria constructorului din Oxford, botezata ALL4 si caracterizata de un diferential electro-hidraulic ce ofera o posibilitate de repartizare a cuplului intre 50% si 100% pe axa posterioara.

Sub capota se vor regasi cele cinci motorizari clasice, care dau de altfel si numele versiunilor. Astfel, Countryman One va fi animat de un 1.6 litri de 98 de cai, Cooper va primi serviciile aceluiasi motor dar cu 24 de cai putere in plus (122 CP) in timp ce varianta de top, caracterizata de indicativul S alaturat numelui Cooper se va bucura de o aceeasi unitate 1.6, supraalimentata, cu tehnologie Valvetronic si 184 de cai putere.

Fanii dieselului vor avea la dispozitie versiunile One D de 98 de cai putere si bineinteles Cooper D de 112 cai putere.

Toate motorizarile vor fi acompaniate de tehnologiile BMW de reducere a consumului: sistemul de regenerare a fortei de franare, sistemul start-stop, indicatorul pentru schimbarea treptei de viteza.

Pentru cei care se asteptau la artificii tehnice in interiorul modelului britanic, Mini nu ascunde nimic suprinzator. In habitaclu pot calatori 4 oameni, spatiu delimitat de patru scaune individuale, iar in portbagaj pot fi incarcate pana la 350 de litri de bagaje in conditii normale. Atunci cand bancheta este rabatata complet, spatiul creste pana la 1170 de litri.

Designul interior pastreaza liniile clasice, cu care Mini si-a obisnuit fanii. Nu lipsesc instrumentele mari de bord, spatiile de depozitare numeroase si nici consola centrala care se extinde pana la locurile din spate.

Echiparea este una destul de generoasa, si include printre altele un sistem de aer conditionat si unul audio cu conexiuni multiple, navigatie prin satelit, conexiune Bluetooth, acoperis panoramic, faruri adaptive, jante cu dimensiuni cuprinse intre 16 si 19 inch precum si o suspensie sportiva care coboara garda la sol cu 10 mm.

via | Mini

Comentarii (6)

  • misto
    daca si Mini a ajuns sa faca masini 4x4...noi...
    3 4
  • @kretzoooo
    Cum adica"daca si mini a ajuns sa faca masini 4x4"? adica MINI e un brand gen Geely, Tata sau BYD ??? Mini inseamna brand, sportivitate, calitate, performanta. iar ALL4 este de fapt un Xdrive. Noi nu putem sa facem ceva d genu asta ca....nu putem( no comment ) :)
    5 1
  • Mda...
    Kretzoooo s-a referit la faptul ca si Mini face un 4x4 ca si traditie. Fata de ce a facut pana acum. Nu critica aiurea ca 99% din asa zisi destepti de pe acest site.

    Revenim. E urat sincer si fara un loc anume in istoria Mini.
    2 0
  • ,,MAXI''
    hidos
    1 1
  • BMW
    Vorbiti de traditie si de brand. A observat cineva ca emblema insulei, marele mic mini, istoria Angliei si a intregului regat are in imaginile oficiale de prezentare numere de Germania? :))) Mi se pare fantastic. Nu ma pot opri din ras.

    PS: E mai urat decat un Duster
    1 2
  • da, va-ti prins
    @qqq,@eu

    m-am referit ca astia pot sa scoata un Mini mult mai misto si mai frumos decat dusterul nostru ,ei care numai masini mici scoteau si performante, cat despre sistemul all4 e peste cel nissan -reno-dacia :D
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru