OFICIAL: Modelul electric Mitsubishi iMiEV costă 36.640 de euro în România

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.02.2011
Primul model electric dezvoltat de Mitsubishi poate fi achiziţionat în România cu un preţ egal cu cel al "fratelui" Citroen C-Zero.

Mitsubishi a anunşat astăzi preţul oficial al modelului 100% electric iMiEV în România. Maşina de oraş dezvoltată de constructorul japonez este disponibilă la un preţ de 36.640 de euro inclusiv TVA, o sumă cu doar doi euro mai mică decât cea pe care Citroen a anunţat-o pentru C-Zero, model care reprezintă o versiune afectată de rebranding a aceluiaşi iMiEV. Foarte interesant, noul iMiEV poate fi achiziţionat şi prin programul rabla, preţul la care poate fi achiziţionat modelul electric japonez în România de un client care dispune de trei vouchere fiind de 33.939 de euro cu taxe incluse.

PROPULSIE

Mitsubishi iMiEV dispune de un motor electric care dezvoltă o putere de 49 de kW (67 de cai putere) şi un cuplu constant de 180 Nm in intervalul de turatie 0-2000 rpm, fiind alimentat de un acumulator litiu-ion cu 88 de elemenţi, care conferă o autonomie de 150 km. Încărcarea acumulatorului se poate realiza în mod standard în 6 ore şi în mod rapid, pentru 80% din capacitate, în 30 de minute.

Autonomia maximă a modelului japonez este de 150 de kilometri.

Încărcarea se poate face de la orice priză normală de 220V, singurul element suplimentar de care vor avea nevoie viitorii clienţi ai modelului japonez urmând să fie un cablu special care va veni la pechet cu maşina în momentul cumpărării. 

Conform datelor oficiale oferite de producător, Mitsubishi iMiEV reuşeşte să atingă o viteză maximă de 130 km/h, acceleraţia 0-100 urmând să fie realizată în 15.9 secunde. 

DOTĂRI

Noul Mitsubishi iMiEV va avea în standard scaune cu încălzire, aer condiţionat manual, închidere centralizată, geamuri electrică faţă/spate, Radio CD cu MP3 Player şi USB, volan şi schimbător îmbrăcate în piele, banchetă rabatabilă 50/50, oglinzi electrice şi încălzite cu rabatare, jante de 15 inch din aliaj, faruri cu halogen şi stopuri LED. La capitolul siguranţă, noul Mitsubishi iMiEV se laudă cu ASC (ESP-ul de la Mitsubishi), Controlul tracţiunii, ABS, EBD dar şi cu airbag-uri frontale, laterale şi de tip cortină.

TEST DRIVE

Automarket a testat noul Mitsubishi iMiEV la Paris, în toamna anului trecut, Testul poate fi consultat AICI.

Comentarii (30)

  • Vasilica
    Cred ca este o gluma asta? Sau ati gresit pretul??!
    12 11
  • Vasilica
    Nu mai zis ca itipoti lua doi dastari ful si faci si 6 stele nu 4 ca jafurile astea
    7 39
  • ii face praf Renault cand o sa apara cu ZE pe piata
    32 5
  • eeehhh Vasilica "specialistul" nostru dintotdeauna se da in stamba, huh

    @Vasilica ti-ai cumparat nas rosu? merge bine la postura de clovn

    ontopic: masina e scumpa

    Asteptam ceva mai mare de la Renault-Nissan
    23 2
  • green fag (surcea)
    hell yeah
    Daca o exploatezi 300 de ani nu este chiar asa scumpa. Plus ca poti sa vorbesti cu ceilalti de sus daca ai aceasta masina. Pentru ca sa fii verde este un must, la fel ca D&G, UGG.
    9 21
  • aha
    N-are ce sa fac praf Renooo, ei sunt deja pulbere.
    5 25
  • Electric Avenue!
    Daca as avea banii astia, maine m-as duce la dealer : -"pe negru aveti?" :)
    Partea proasta din toata povestea asta este ca vor mai curge multi barili de petrol prin conducte pana ca vehiculele electrice sau cu hidrogen sa fie o alternativa la motoarele termice....

    Spuneti-le voi arabilor ca de maine nu mai aveti nevoie de petrolul lor si sa si-l bage undeva ca aveti alta solutie energetica....s-ar putea sa devina brusc foarte nervosi cand isi vor da seama ca stau cu curul pe o gramada total nefolositoare de petrol acoperita de un strat subtire de nisip...si cum trebuie sa "mananca si gura lor ceva" s-ar putea sa vina in vizita peste voi, ecologisti si utilizatorii de energii alternative...sa vina toti in acelasi timp :D

    Acesta de mai sus era doar un scenariu dar explica de ce NU se vrea incetarea monopolului petrolului pe Terra...
    11 11
  • Black_ink sper ca iti dai seama ca petrolul nu este folosit doar pentru combustibil . . . este folosit in mare parte pentru combustibil... si nu o sa ai tiruri, avioane si vapoare electrice prea curand... deci nu le purta de grija ca-si poarta singuri ;)
    12 0
  • @unckle
    Corecta observatia, dar eu ma refeream aici la domeniul auto. Extrapoland, un VW Pasat, un tanc Abraham si un petrolier de mare tonaj folosesc motorul diesel.
    Daca gasesti o alternativa viabila pentru acel Passat nu e decat un pas sa o aplici mai departe.

    Sau ca sa mai "aberam" un pic, in teorie e posibil sa iei un reactor de pe un submarin nuclear sa-i faci un downsizeing, sa-i aplici o eticheta cu Varta, 2 borne si sa o amplasezi sub capota...
    8 2
  • teoretic...dar izolatia de plumb pt reactor ar cantari mai mult decat masina!:))
    avioanele polueaza extraordinar de mult si pe alea nu poti sa le faci electrice decat daca ne intoarcem la motoare cu elice!
    sunt de acord cu unckle : cand o sa dea drumul la ZE o sa ii faca praf renault!
    7 0
  • 36mii euro
    Ha ha ha ha , nu pot decat sa-i compatimesc pe cei suficient de snobi care dau acesti bani pe pseudomasina asta. O sa salvati planeta pe portofelul vostru, ca sa poata polua industria americana si chineza in liniste. HA HA HA HA
    5 12
  • Ma tot intreb ce naiba de tehnologie are masinuta asta in ea de costa atat de mult. Am incecat sa ma documentez si nu am gasit nici macar o tentativa de raspuns. Nu am nimci cu masina dar nu inteleg. O avea ea emisii 0, se poate reincarca bateria de la priza, dar oricum e enorm de scumpa. Si oricum nu poti sa zici ca esti ecologist. Ca sa reincarci de la priza este nevoie de consum de energie, energie data de uzine, care la randul lor emit cantitati enorme de CO2.
    In plus mai platesti si factura la curent. :))
    Asa ca, unde-i marea afacere cu masina asta?
    10 19
  • I-Miev
    cand o sa aunga statuls sa ofere niste vouchere cu o suma mai mare pt vehiculele de genu asta si benzina / motorina va ajunge la 8-10 lei/litru, sa vezi atunci bataie pe masinutze de genu asta :))
    2 3
  • ...
    Si masina asta "verde" isi ia curent de undeva...care la randul provine de la o centrala electrica...care inclin sa cred ca nu functioneaza chiar atat de "verde". Acum imaginati-za ca sunt putine masini electrice... Dar daca in locul sutelor de milioane de automobile pe combustibil ar fi sute de milioane de automobile electrice...
    Apoi sa nu mai vorbim cata energie se consuma pentru fabricarea unei astfel de masini, a carui piese se fac in fabrici diferite in tari sau continente diferite...Transportul acestor piese este facut tot de o masinarie "verde"?
    Inlcin sa cred ca masina electricxa nu e chiar asa de...."verde" ci mia degraba un verde inchis la culoare, murdarit.... E o Marie cu alta palarie....
    8 22
  • "varta - power for life ( if opened it might shorten your life by 99% ) "

    buna asta :)
    4 1
  • Uite ca e prima data cand sunt "afectat" de ratingul negativ. :))
    Ii rog pe cei doi (sau 1) sa-mi raspunda la intrebarile din comentariul meu. Daca eu nu am inteles de ce e atat de scumpa ii rog sa-mi explice ei (sau el). Chiar sunt curios ce vor zice sau daca o vor zice. :)
    6 9
  • tomita
    doar ca, doar ca, electricitate poti sa produci si din surse naturale 100%.
    si deci, cu niste ferme de eoliene, cu niste geotermale, cu niste mareice, & so on poti sa alimentezi masini pur electrice.
    si sa nu mai vorbesc de perpetum mobile al lui karpen ;))
    electricele vor fi lasata publcului larg cu o lesa (reno). ca apoi pierd oamenii controlul asupra clientilor.
    inchiriezi bateria. faci controale doar la ei, si alte rahaturi. pt un client de turma, orb , neinteresat nu e o problema. dar cand stii si vezi cum se invarte lumea parca nu iti vine sa cumperi ZE si sa fii legat de maini si picioare la jepcarii de reno (din romania cel putin)
    3 18
  • semtex
    @LauCalin
    Nu spun ca pretul Citroen-ului e complet justificat, insa trebuie sa intelegi ca-i o tehnologie noua de viitor. "energia data de uzine" zici... unde ai invatat tu ca energia se produce doar in electrocentrale?

    Electricitatea e usor de manuit si poti sa-ti incarci masina din energia generata de celulele fotovoltaice de pe acoperisul casei sau al garajului, foarte rapid si ieftin. Tehnologia avanseaza permanent. Legat de aspectul poluarii, te pacalesti singur.

    Mircea Mester a explicat foarte bine intr-o postare anterioara:

    " dacă vrei să pui în paralel emisiile uzinelor care produc energie electrică şi cele ale rafinăriilor, de exemplu, balanţa se înclină de asemenea înspre maşinile electrice.

    Nu foloseşte nimănui să faci paralela asta. Oricum, victoria tot electricelor le revine."

    in concluzie... care-i afacerea?

    afacerea e ca va costa mai putin sa exploatezi o masina electrica, decat una cu motor termic.
    22 2
  • tomita
    ce voiam sa zic mai devreme dar m-am pierdut in detalii.
    @automarket
    un articol care sa explice mai bine fenomenul acesta al masinii electrice. acum incepe boom-ul si e bine o informare. dar nu un articol tipic de-al vostru superficial si cu multe erori. puneti un om mai cu cap sa il conceapa sa stea mai mult timp pe el si sa iasa calumea.
    si aici ma refer la diferente de rulare, feeling, uzura, intretinere etc.
    un hibrid folosit necorespunzator nu va returna un mileage mai bun (ca sa zic asa) ci va consuma la fel ca un benzinar clasic. uzura bateriilor in timp, (pierderea capacitatii lor adica), folosirea pe timp de iarna...etc...
    4 2
  • semtex
    @tomita
    Esti prea incuiat ca sa-ti dai seama de ingeniozitatea sistemului conceput de Renault-Nissan.

    Renault a creat un sistem unic si foarte avantajos pentru a da posibilitate unui numar cat mai mare de clienti sa aiba acces la masini 100% electrice inca de la inceput. Nu trebuie sa fie o tehnologie exclusivista adresata excentricilor, ci o prezenta normala in peisajul urban... pentru sanatatatea noastra si copiilor nostri

    Renault ii ofera clientului dreptul de utilizare a bateriilor si promisiunea de a avea acces la progresele tehnologice din viitor (inclusiv autonomie extinsa), toate astea la un cost cumulat (cost baterie+incarcare) mai mic decat la o masina pe benzina (cilindree medie) . Ce e rau in asta?

    Spre deosebire de Mitsubishi care la sfasitul perioadei de viata a bateriei il lasa cu ea in brate, Renault vine, iti ia bateria veche, o recicleaza (bateria presupune responsabilitate) si ti-o inclocuieste cu un pachet mai performant, cu autonomie extinsa. Clientul are un confort mental stiind asta.
    19 1
  • semtex
    in general constructorii spun ca dupa 10 ani se pastreza 80% din capacitatea originala a bateriei
    11 3
  • jan valjean
    @semtex
    in general constructorii mint ,uitate la ce consumuri declara pt masini si compara-le cu cele reale,dar astea sunt date pt cei ca tine
    6 10
  • energie verde
    tot dau unii din gura pe aici despre energia prod din surse regenerabile,ce nu stiu multi e ca energia tocmai din cauza acestor surse se va scumpi,cei care produc trebuie sa rascupere certificatele verzi pe care le au .exact asta se va intampla si la noi odata ce incep sa produca mult laudatele eoliene din Dobrogea cam peste 1-2 ani
    2 7
  • tomita
    @semtex. pastreaza-ti descrierile pt tine! hai pa!
    "credit cu buletinul" e suficient?
    sau mai tre sa exemplific metoda actuala cu latitude. cumperi masina cu pretul x daca faci y. daca nu, atunci scumpim, ca si cheltuielile pt "noi" reno, cresc. anyway nu numai reno face asta, dar ca idee.

    avantajul este de partea ofertantului. cu o diferenta mult prea mare. dar noh, avem si elemente indobitocite care nu vad mai departe de gardul care le desparte tarcul, si cand le este oferita niste iarba proaspata in loc de fan sunt mega incantate cand de fapt iarba proaspata e gratis, dincolo de gard ;)).
    numai bine, "stupid people!" citat de la Silviu Brucan. de asemenea o remarca pt cine e mai elevat, si nu pt turma
    4 13
  • semtex
    @tomita
    daca nu esti om de afaceri si n-ai avut de-a face in viata ta cu societatile de leasing, normal ca nu pricepi nimic... cu tine trebuie s-o iau de la zero si n-am timp si nici chef... asta poate pt ca esti un individ limitat si neinteresant
    12 4
  • bolovan
    Multa lume....
    Cata lume vorbeste domnule...de te doare capu.
    Pentru a produce un KW/h o centrala pe carbune produce aproximativ 800 grame CO2. Bateriile au o capacitate de 16KW/h. Prin urmare, "un plin" aduce aproximativ 13Kg de CO2. O masina foarte eco produce aproximativ 100g/Km => 10 Kg/100 Kg. Masina are o autonomie de 160 Km...deci o masina foarte eco produce 16Kg CO2.
    Dar...cum productia din surse fosile ii de aproximativ 50%, iar restul au emisii aproape nesemnificative, rezulta un plin emite aproximativ 7Kg/"plin"...sau 43g CO2/Km.
    Daca tinem cont ca in lume nu prea se mai fac centrale pe combustili fosil (in USA a scazut in 2010 fata de 2009 cu aproximativ 4.5% cantitatea de energie electrica produsa prin combustibili fosili), putem deduce ca in urmatorii 10-20 ani...o sa avem un 10-15g CO2/Km.
    Cresterea consumului de curent automat atrage dupa el dezvoltarea tehnologiei de producere a curentului. Mai mult, incepe lumea sa produca cunretul in house (eolian, panouri etc)...deci creste si cererea de sisteme de producere a curentului electric...or sa scada si preturile. Prin urmare, in 10-20 ani o sa ne permitem sa ne producem acasa curentul.
    Ca idee, daca tin eu minte bine, in 2000, costa aproximativ 1000 USD un panou foto-voltaic de 150 W. Acum se gaseste la 300-400USD de 230 W.
    6 3
  • pacpac
    aaa
    iaute ma a reaparut tico chiar varianta electrica
    8 3
  • Mult prea scump. La banii aia imi iau limuzina.. nu un carnat de conserva electrica pe roti..
    2 1
  • dghbyahoo.com
    cum ce are de e asa de scumpa????? salarii si nivel de trai ridicat pt clasa lor muncitoare..aia nu cred ca au salariu de 2-300 euro cit au aia pe la dacia..
    0 0
  • PUNEM BANI DEOPARTE..
    SALUTARE!..vant nu am, am probat! dar soare am, asa ca nu-mi pun panouri pt incalzirea apei calde, caci imi pun panouri fotovoltaice. si in 3-5 ani, masinile electrice vor fi doar cu 20% mai scumpe decat masinile normale. asa ca punem bani deoparte, sa ne luam un volvo pe care sa-l legam la priza peste noapte..
    see you later, aligator!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru