OFICIAL: Noul BMW Active Hybrid 7 consuma 9.4 litri/100 de km

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 14.08.2009
BMW a anuntat astazi oficial ca primul sau sedan hibrid, bazat pe Seria 7, este capabil sa ofere un consum de numai 9.4 litri/100 de km.

Dupa ce ieri a dezvaluit primele informatii si imagini oficiale ale noului Active Hybrid 7, BMW a revenit astazi cu un comunicat oficial in care anunta consumul primului sau sedan hibrid.

Varful de gama al bavarezilor, in versiunea Active Hybrid este propulsat de un tren de rulare compus dintr-un motor V8, bi-turbo, de 4.4 litri si 408 cai putere si o unitate electrica. Simbioza celor doua metode de propulsie ofera sedanului de lux un total de 465 de cai putere si un cuplu de 700 Nm.

Cele doua motoare sunt cuplate la o transmisie complet noua, cu opt rapoarte. Pentru a reduce si mai mult consumul de carburant, Seria 7 hibrid a fost echipat cu sisteme start-stop si de regenerare a energiei la franare. Toti acesti parametri ai trenului de rulare pot fi tinuti sub control de sofer prin intermediul unui instrumentar, special creat de BMW.

Performantele hibridului sunt si ele impresionante, acceleratia de la 0 la 100 de km/h realizandu-se in doar 4.9 secunde. Cu toate acestea, Active Hybrid 7 poate oferi un consum mediu de numai 9.4 litri/100 de km si o rata a emisiilor de numai 219 g/km.

Comparativ cu versiunea 750i, animata de acelasi propulsor V8 de 4.4 litri, hibridul se dovedeste mai rapid si mult mai eficient.

Versiunea pe benzina sprinteaza de la 0 la 100 de km/h in 5.2 secunde si inregistreaza un consum mediu de 11.4 litri/100 de km.

Noul BMW Seria 7 Active Hybrid va debuta oficial peste aproximativ o luna in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, vanzarile urmand sa fie demarate spre sfarsitul acestui an.

Comentarii (6)

  • Bayer
    BMW isi bate joc de Audi cum vrea :)))))) .
    Bravo Bayer sunteti cei mai tari din lume .
    4 4
  • Stelian_Opincariu
    Sa fie sanatosi!
    4 2
  • Bataille de champs...
    @BMW,
    Parerea mea e ca BMW are in Audi un competitor serios. Sa spui ca BMW isi bate joc de Audi, inseamna sa bati campii. BMW si Audi sunt marci premium concurente, chiar daca Audi nu are sportivitatea BMW. Grow up!
    Revenind la articol, daca si in practica, BMW Active Hybrid va respecta aceleasi cifre, e intr-adevar o realizare. Totusi, o rata a emisiilor de numai 219g/km nu e mare scofala, chiar daca e vorba de un motor atat de performant.
    1 1
  • virgil
    BMW seria 7 e excelent, dar ...
    BMW seria 7 e excelent, dar ... sa spui ca isi bate joc de Audi...e cam mult!

    Pai in afara de seria 7, TOATE celelate BMW au in interior materiale de calitate jalnica comparativ cu Logan. Ok... motoare, cale de rulare (nu toate), cutii de viteze... Recunoastem calitatea, dar sa fim cu picioarele pe pamant!
    1 0
  • BMW & Audi
    fratilor nu credeti voi ca e cam prea de tot sa spuneti ca BMW isi bate joc de Audi cum vrea atata timp cat Audi RS6 face cam ce vrea cu BMW M5. Audi RS6 (580 CP) & BMW M5 (507 CP) sa fim seriosi cine credeti ca invinge aici si in plus o masina nu se compara numai la viteza uitativa si la celelalte aspecte ca pana si Audi S6 e in fata lui M5 daca ne uitam din toate punctele de vedere nu numai viteza intradevar din punct de vedere al vitezei BMW M5 il cam lasa la distanta pe Audi S6 da nu si pe Audi RS6 in plus sa nu sarim cu comentarii prea multe la acest BMW Hibrid ca isi bate joc de Audi cum vrea ci sa asteptam sa vedem ce Hibrid vor scoate cei de la Audi si eu cred ca vor scoate unul pe masura sa depaseasca BMW-u
    0 0
  • BMW & Audi
    BMW a fost candva mai puternic decat Audi dar trebuie sa recunoastem ca acuma Audi a crescut din toate punctele de vedere si ca daca acum cativa ani nici nu se punea problema ca BMW este mai tare decat Audi din mai toate punctele de vedere acum acest lucru se pune da se pune cu semnul intrebarii. Mai bate BMW pe Audi? cred ca doar la viteza ca la altceva nu prea cred da de multe ori nici la viteza si sa nu uitam consumul la 100 de km BMW consuma cat tancul rusesc exemplu Audi A6 3.0TDI consuma 8,8 litri la 100 de km pe cand BMW 530d cu motor de 3.0TDI consuma 12 litri ca sa nu mai zic de versiunile pe benzina unde Audi consuma la motor de 3.0 10 litri la 100 de km fata de BMW care consuma 13,7 acel 13,7 daca stam si ne gandim bine il putem rotunji usor la 14 litri deci BMW consuma cu cel putin 4 5 litri mai mult decat Audi si asta e valabil nu doar la seria 5 si A6 ci toate modelele de BMW si Audi. Exemplu BMW Seria 3 nu cred ca nu consuma mai mult decat Audi A4 luam 330d & Audi A4 3.0TDI A4 consuma 8.8 litri seria 3 consuma 9,9 litri asta la mixt in oras consuma si mai mult si oricum 9,9 litri poate fi flexat 10 litri nu zic nimik de Audi ca si la Audi acel 8,8 poate fi 9 oricand da tot 1 litru in plus la consumul mixt la BMW fata de Audi inseamna mult mai mult in oras la consumul din oras unde Audi poate ajunge pana la 12 litri pe cand BMW ajunge la 14 15 litri
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru