OFICIAL: Noul Porsche Cayenne - imagini, informatii, video

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.02.2010
Primele imagini si informatii ale noii generatii Porsche Cayenne au debutat astazi. SUV-ul Porsche vine cu un design nou, oarecum controversat, si cu o versiune hibrida identica cu cea a noului VW Touareg.

Fortat de o dezvaluire prematura pe internet, Porsche a  decis sa ridice embargoul asupra primelor imagini cu noul Cayenne. Constructorul din Stuttgart a publicat astazi un set de fotografii oficiale si noi informatii despre a doua generatie a SUV-ului de lux.

SUV-ul constructorului din Stuttgart preia liniile traditionale Porsche in partea frontala dar adopta un posterior ciudat, cu linii noi si un acoperis care coboara incet fata de prima generatie.

Asemeni predecesorului, noul Cayenne imprumuta platforma fratelui de concern Touareg dar apeleaza si la o serie de componente mecanice ale recentului Panamera. Desi a crescut in dimensiuni cu 48 de mm, dintre care 40 de mm la nivelul ampatamentului, noua generatie a SUV-ului de lux reuseste sa fie mai usoara cu 200 de kilograme decat vechiul Cayenne. Reducerea masei a fost posibila prin folosirea unei transmisii simplificate si a aluminiului la nivelul usilor si a capotei.

Sub capota noului produs Porsche se va afla unitatea V6 de 3.6 litri si 300 de cai putere, introdusa saptamana trecuta si pe Panamera, dar si un diesel, tot V6, de provenienta Volkswagen, care livreaza 240 de cai putere si anunta un consum de 6.1 litri/100 km.

Cei care isi doresc mai multa putere pot opta pentru varianta Cayenne S de 400 de cai putere, storsi dintr-un V8 de 4.8 litri, sau pentru Cayenne Turbo, animat de versiunea supraalimentata a acestui motor, care pune pe tava 500 de cai putere si un consum de numai 8.2 litri/100 km.

Nu va fi uitata nici versiunea hibrida, care, asemeni lui Touareg, va beneficia de serviciile unei unitati pe benzina V6 TSI de 3.3 litri si 333 de cai putere, ajutata de un motor electric, ce promite 47 de cai putere. Hibridul ii va ajuta pe nemti sa reduca media emisiilor de CO2, in conditiile in care consumul este de numai 6.8 litri iar evacuarea nu ofera decat 193 h/km.

Noua generatie Porsche Cayenne va fi dezvaluita live in cadrul Salonului Auto de la Geneva de saptamana viitoare, productia urmand sa demareze in aceasta primavara, cu primele exemplare livrate pe 29 mai.

 

Comentarii (26)

  • WOOOOOW
    ce stopuri spate ia tras , era sa orbesc , mai aveau de lucru in spate , in rest e ok , mai ok decat actualul
    13 2
  • a?!
    Ce i-au facut la spate ?!
    19 2
  • Inca unu?...
    Inca un "produs VW" scos pe banda rulanta...
    Imi amintesc un test facut de Top Gear la inutilitatea asta de masina in care probele erau pe macadam si numai OK nu a iestit SUV-ul...
    9 18
  • andr3i
    PORSCHE
    e net superios concurentei... interiorul e belea la fel k la panamera.

    asteptam CAYENNE TURBO S.
    16 4
  • cayenne
    pt JAIMZ
    ai vazut ca am avut dreptate? Unde e turometrul? ia vezi ce ti-am raspuns acum 3-4 zile. Altadata nu mai jigni aiurea cand nu stii cu cine stai de vorba!
    9 2
  • urat
    spatele e dezastru si-au batut joc de masina, in fata arata bine si interior
    7 4
  • mda ....spatele cam corean.in rest ok
    9 4
  • @zorro
    Buey zorro, habar n-am cine esti si nici nu ma intereseaza. Daca vroiai sa stie lumea cine esti, te semnai cu numele adevarat.
    Doi: vezi ca ai gresit data, 26 e maine.
    Trei: nu am jignit pe nimeni, am fost doar ironic.
    5 2
  • Porsche in general este ireprosabil
    ...dar se pare ca toti au aceeasi problema! SPATELE! Gusturile se discuta dar nu se impun! Si eu zic ca se putea mai bine cu spatele! Dar ii sta foarte bine si asa! De la distanta nici nu zici ca e PORSCHE! Iar pt.florin_ivan!!!! Inutilitate? Pai la noi in ROMANIA, cred ca e mai util un 911 dupa mintea ta nu? Eu fac pariu ca daca pornesti de la Buc de ex. cu un 911 si te opresti la Satu Mare, s-ar putea sa nu ajungi fara sa iti rupi bara scut etc! Si mai faci si atac cerebral de nervi ca trebuie sa ocolesti anumite trasee! In schimb un SUV este mult mai util in tari cu infrastructura deplorabila! Te intreb asa....la munte cu ce te duci? Cu o masina sport, cu o limuzina sau cu un SUV?
    12 1
  • Marius
    Upgrade-uri de la nemtzi pt baietii cu bani
    Pariez ca peste 2 ani, faceliftul la acest model va avea ca tinta spatele masinii. :P (prietenii stiu de ce)

    Upgrade-uri dom'le....upgrade-uri....sa le ia banii la prosti. Foarte bine daca nemtzalaii sunt baieti destepti.

    Apropo de sintagma aia a lui B. Franklin - "cu cat cunosc mai mult oamenii, cu atat imi iubesc mai mult cainele"...........pai, cu cat vad cum se prostesc astia de la case mai mari (porsche), cu atat incep sa apreciez raportul pret-calitate al daciei.
    12 1
  • Am citit mai bine ce ai scris,..
    florin_ivan!! Tu te referi la Cayenne ca e inutil nu? Aici iti dau dreptate! Un Range Rover este net superior in offroader! Dar aceasta generatie cred ca se apropie cat de cat de Range Rover! NU vor mai fi asa mari diferente! Sper,..... scz inca o data ...m-am grabit si nu am fost atent!
    3 5
  • Porsche
    Cainii latra, ursul merge.....
    Toata lumea a comentat vehement designul partii spate al modelului Panamera insa Porsche a demonstrat prin vanzari ca a fost o miscare corecta. Si acum sfideaza in continuare parerea celor multi si nesemnificativi facand ceea ce stiu ei mai bine - supermasini.
    4 3
  • spate ...
    nu stiu voua, dar mi se pare k din spate e un Santa Fe ...
    7 3
  • spatele asta minunat
    la majoritatea nu le place spatele .. dar va-ti uitat la modul in care e gandit spatele , in linia de design a panamerei , si cum arata in poza cu spatele noaptea, nu mai comentati aiurea , ca santa fe` nu are nici un led la stopuri ,

    e o masina exceptionala jos palaria porche...

    ( nici eu nu`mi permit nici macar un stop din ala disgratios voua, dar ma irita cand vad aici specialisti cu afirmatii de genul "se prostesc si cei de la case mari" ... de parca ei au condus jumate din cayenne-rile precedente si stiu ca e un produs prost! )
    5 4
  • Porsche
    Porsche* (am gresit mai sus din graba)
    0 0
  • @soryn89psy!
    Aduce a ceva COREAN! Dar a Santa Fe nici vorba! Poate linia spate...orcum arata bine!
    2 0
  • spatele ala de Koleos este oribil.

    Iar consumul......500 CP si 8,2 litrii/100 km la peste 2 tone, nu are cum sa fie credibil
    5 5
  • spatele la Koleos mie chiar imi place! daca spuneai spate de outlander mai intelegeam...
    4 1
  • BogdanD
    frumos
    Dar totusi cand spui peste concurenta nu uitati ca mai exista si Infiniti FX
    3 1
  • Porsche
    stopurile doar noaptea arata bine;
    arata cam groaznic din spate, cel putin in poze, poate in realitate arata mai bine
    3 1
  • Alex Radoi
    Spatele ala oarecum de Subaru Tribeca nu pot sa il inteleg, adica stopurile in special. In rest, masina este frumoasa.
    3 0
  • .marius.
    @Marius
    Best comment !
    3 0
  • Masina arata foarte bine, chiar si la interior dar stopurile sunt oribile
    2 1
  • you_hooo
    best vw
    cel mai frumos touareg! spate in stil bio... eco... etc oricum nimeni din cei ce vor conduce nu vor sta sa admire spatele... performante nene! turbooooooooooooooo
    2 0
  • penali
    cat de penali puteti fi...cunoscatorii lui peste...v-ati vinde un picior sa pupati asa masina, va gasiti voi sa criticati o bijuterie de masina...n-aveti fata nici sa stergeti pragurile la un cayenne..jet inapoi la coajele voastre din 90
    5 2
  • cayenne
    pentru jaimz
    ai vazut ca am avut dreptate? masina era cea reala si turometrul e in centru. pozele trebuiau sa se dea pe 26 dar s-au dat o zi mai repede ca scapasera pe internet.
    si daca ai un mail iti trimit o poza cu cayenne reala si nemascata care este facuta pe 30 ianuarie cu mult inainte de publicarea primleor poze oficiale
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru