OFICIAL: Opel Insignia se transforma in Buick Regal in SUA

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.11.2009
General Motors a prezentat astazi noul Buick Regal. Vorbim de un alter ego al lui Opel Insignia, model cu care Regal se confunda aproape in totalitate.

Marca americana Buick a prezentat astazi primele imagini si date oficiale legate de noua generatie a modelului de segment mediu Regal. Asa cum se astepta intreaga presa de specialitate, noul Regal este de fapt un alter ego al lui Insignia, singurele elemente schimbate fiind siglele si anumite elemente de siguranta care ii permit modelului sa se ridice la standardele americane. Mai mult, pentru a intari legatura de rudenie dintre Insignia si Regal, modelul Buick va fi produs in primul an la Russelsheim, in uzina care in acest moment produce Opel Insignia.

Insignia este unul dintre modelele pe care General Motors - compania care detine Opel - le va arunca pe toate pietele lumii, sub diferite branduri. Construit pe platforma Epsilon a celor de la GM, noul Buick Regal intra in gama constructorului de peste Ocean langa modelul LaCrosse - construit de asemenea pe platforma Epsilon, dar cu 10 centimetri mai mare. Pentru a elimina posibilele probleme de identitate intre cele doua modele, Buick le va promova si le va targeta diferit: daca LaCrosse este vazut ca un sedan luxos de familie, noul Regal va fi vandut ca versiunea sportiva si mai tanara a gamei Buick.

Diferentele fata de Insignia se rezuma la modificarea siglei marcii si a celei a modelului, la schimbarea oglinzilor laterale si la o usoara modificare a inaltimii spoilerelor.

La capitolul motoare, noul Buick Regal se va baza in momentul lansarii pe o unitate pe benzina cu injectie directa de 2.4 litri care dezvolta 182 de cai putere. Americanii vor putea sa aleaga ceva mai tarziu, in momentul intrarii in gama, o unitate turbo de 2.0 litri care va dezvolta 220 de cai.

In clasicul stil american, ambele motoare vor fi cuplate cu o transmisie autoata cu sase rapoarte.

via | GM

Comentarii (2)

  • aham
    cu placere
    0 0
  • in fine
    victoria designului si a tehnologiei europene in SUA; la gunoi cu toate aberatiile lor de hardughii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru