OFICIAL: Peugeot 208 R2 - arma francezilor în raliurile europene

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.05.2012
Peugeot a prezentat propunerea sa pentru ediţia de anul acesta a IRC. Este vorba despre 208 R2, o maşină care promite 185 de cai putere şi performanţe bune în motorsport.

Esential

185 de cai putere dezvoltă Peugeot 208 R2.

După ce Skoda şi Renault şi-au introdus cu succes modelele sub-compacte în competiţiile de raliu din întreaga Europă, este rândul celor de la Peugeot să le urmeze exemplul.

Francezii au lansat 208 R2, versiunea de competiţie a hot-hatch-ului, pregătită să ia cu asalt etapa desfăşurată în Corsica, programată în weekendul 10-12 mai, contând pentru sezonul actual de IRC (Intercontinental Rally Challenge). La volanul primului exemplar Peugeot 208 R2 se va afla cuplul Sarrazin-Veillas.

Sub caroseria modelului de raliu se află acelaşi propulsor pe benzină regăsit pe versiunea de stradă. O unitate cu patru cilindri, de 1.6 litri, modificată însă pentru a livra 185 de cai putere. Lista modificărilor mai include o sevodirecţie hidraulică şi nu electrică, un set nou de suspensii şi de frâne, precum şi un set special de pneuri Michelin.

Pentru cei care se gândesc serios să alerge cu Peugeot 208 R2, este bine de ştiut că preţul versiunii de competiţie pleacă de la 57.500 de euro.

pentru cei cu mai puţine resurse este disponibil şi un kit de conversie, aplicabil modelelor deja cumpărate, care costă doar 37.500 de euro.

via l peugeot

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru