Peugeot SR1, conceptul care schimba designul francezilor

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.01.2010
Peugeot a dezvaluit astazi conceptul SR1, primul pas in directia unei noi filosofii de design, pe care in viitor o vor adopta toate modelele leului.

Peugeot a dezvaluit astazi conceptul care marcheaza un punct important in istoria brandului. Botezat SR1, prototipul reprezinta schimbarea la fata a constructorului francez, care se vede nevoit sa adopte o noua filosofie de design, capabila sa readuca in curtea sa publicul european si nu numai.

Conceptul va putea fi admirat live la Salonul de la Geneva, ce va avea loc in luna martie a acestui an, primele exemplare influentate de designul lui SR1 urmand insa sa mai intarzie cativa ani.

Prototipul in sine este un gran turismo cu veleitati ecologice, cu un design robust inspirat de linii vechilor modele GT. Grila frontala a capatat o noua forma, blocurile optice au devenit mai discrete dar mai agresive, linia caroseriei tinde spre coupe iar bosajele au devenit mai pronuntate.

La interior, liniile de design futuriste metamorfozeaza spatiul dedicat celor patru pasageri si incearca sa puna in centrul atentiei soferul. Consola centrala este mobila pentru a usura accesul celorlalti pasageri in vehicul.

Sub capota se ascunde un tren de rulare ecologic, botezat Hybrid4, compus dintr-un propulsor de 1.6 litri si 218 cai putere, asistat in permanenta de un motor electric, capabil sa ofere 93 de cai putere.

Cele doua entitati ofera un total de 313 cai, transmisi ambelor punti, fara a face insa compromisuri in materie de consum, care se opreste la numai 4.9 litri/100 de km. Emisiile in ciclul combinat ajung doar pana la 119 g/km, insa atunci cand soferul foloseste doar unitatea electrica, acestea scad la 0 g/km.

via | Peugeot

Comentarii (14)

  • Peugeot
    Superb. O masina foarte frumoasa, sper sa se regaseasca multe din elementele de design si pe noile modele ce urmeaza sa fie lansate sub sigla leului.
    16 1
  • styopka
    nu e o capodopera
    are elemente interesante de design dar pare neterminata si grila fata e dubioasa ,parca nu se integreaza cu restul caracterului
    5 10
  • Care noutate???
    Nu stiu altii ce vad in fotografiile de mai sus dar eu observ o acuta lipsa de imaginatie pentru designerii francezi...
    Porcaria asta nu e decat o mostra de design englezesc (vezi Aston Martin) furat miseleste si rebranduit...
    Nu vad nimic nou, nimic inovator, absolut nimic interesant...
    Pe de alta parte, colegii de concern de la Citroen sunt pe val!!!
    10 15
  • interioru e belea
    nu cred ca vom vedea asemenea interioare in urmatori 10 ani de la orice producator..........
    futurist la un nivel inalt..........
    super........
    6 0
  • exact!
    @alinmaria: inainte sa faci spume la gura aici, puteai cauta o poza cu Peugeot 406 Coupe pe net, sa vezi ca acest concept pastreaza in mare parte liniile desenate de Bertone in trecut.
    Dar, vb aia..."Unde nu e, nici D-zeu nu cere".
    13 0
  • Superb.
    Incepe sa faca masini frumoase iar.
    Ce bine....!
    6 0
  • posibil
    @ztele :si omul pastreaza in mare parte liniile desenate de Dumnezeu in trecut ....dar nu toti ne placem intre noi
    2 2
  • Etienne
    Design Peugeot
    Era si timpul pentru o schimbare a designului, actualele modele nefiind decat variatii (nu intotdeauna reusite) pe tema lui 206. Totusi nu-mi dau seama care e directia luata, pentru ca SR1 aduce mai degraba cu un posibil urmas al lui Aston Martin DB 9; nu spun ca e urat, dar nu e ceva original, cum probabil si-au dorit cei de la Peugeot. Probabil e primul dintr-un lung sir de concepte care vor incerca sa aduca noi linii de design lasand publicul sa aleaga pe cea mai reusita.
    2 1
  • Pur si simplu sublim! Daca ar lansa coupe-ul in forma asta in care l-au prezentat, garantat ar vinde productia in avans.
    Felicitari francezilor.
    2 0
  • noname
    superb
    Superb!
    1 0
  • technico
    are dreptate ztele, si mie imi aminteste de 406 coupe , in rest superba
    2 0
  • @ Tzenu ... interioare d'alea am putea vedea pana si pe dacie .... problema este ca producatorii nu vor sa dea 10E in plus ca sa puna un LCD si un mic calculator in loc de banalele plastice cu care suntem cu totii obisnuiti. Parerea mea este ca pana si pe o dacie ai putea avea intregul bord pe un lcd... un lcd care in ziua de azi este infim ca pret, are calitati mult superioare celor "refuzate" in trecut ... dar costa acei 10E in plus.. si la 1 milion de masini se simte - iar cata vreme asta nu-i o prioritate in industria auto o sa vedem asa ceva pe BMW si Mercedes de 100kE ...

    @ subiect - arata bine masina.... si evident ca seamana cu ceva.. plm are 4 roti si un volan... seamana cu o masina...
    1 0
  • poze..
    arata bine masina intradevar dar nu e asta designul final...astea sunt doar niste poze scoase din calculator...intamplator am poze facute de mine cu ea la salonul peugeot de la paris . Pe cine intereseaza le voi pune pe net sa le vada ....arata bine tare si in realitate doar ca putin diferit. numai bine.
    0 0
  • Poze
    [URL=http://img705.imageshack.us/i/dsc05576.jpg/][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/7258/dsc05576.th.jpg[/IMG][/URL]
    cum spuneam am pus niste poze ..enjoy desi e posibil sa fie alt model ma indoiesc..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru