OFICIAL: Pininfarina Sintesi, conceptul viitorului

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 04.03.2008
Pininfarina a dezvaluit astazi la Geneva noul concept Sintesi, o revolutie in materie de design si tehnologie.

Esential

108 cai putere dezvolta la un loc cele patru motoare care echipeaza Pininfarina Sintesi.
248 de km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Sintesi.
7.5 secunde ii sunt necesare conceptului Sintesi pentru a atinge 100 de km/h, in modul Sport.

Pininfarina a surprins placut  astazi publicul de la Geneva, odata cu dezvaluirea noului concept Sintesi. Designul revolutionar si futurist este completat de un tren de rulare la fel de inovativ si eficient.

Sintesi functioneaza cu ajutorul a patru motoare electrice pozitionate pe fiecare roata, capabile sa genereze 27 de cai fiecare. Sintesi reuseste atfel sa obtina o putere totala de 108 cai, suficienta pentru un vehicul care se poate lauda cu un coeficient aerodinamic de doar 0.272.

Desi poate parea o cifra astronomica, cuplul motor disponibil pe fiecare roata a conceptului este de 750 Nm, ceea ce, teoretic, inmultit cu patru, ar echivala cu performantele unui dragster. Cu toate acestea Sintesi inregistreaza un sprint 0-100 de km/h destul de modest: 9.1 secunde in modul Normal si 7.5 secunde in modul Sport.

Performantele sunt demne de un adevarat supercar, Sintesi reusind sa atinga 248 de km/h cu ajutorul functiei de overboost. In conditii normale, viteza maxima a conceptului este de 222 km/h in timp ce, in situatiile in care soferul decide sa foloseasca doar resursele de energie generate de celulele de combustibil, valoarea maxima a vitezei este de 191 km/h.

Dimensiunile conceptului gandit de Pininfarina sunt generoase si tradeaza orientarea catre persoanele care doresc sa dispuna de spatiu interior si performante notabile.

Sintesi masoara 4790 de mm in lungime, 1990 mm in latime si 1300 de mm in inaltime, in timp ce dimensiunea ampatamentului atinge 2990 de mm.

Ramane de vazut daca proiectul celor de la Pininfarina va starni interesul marilor constructori si daca Sintesi va exista si in versiune de serie.

Comentarii (4)

  • Anonymus
    Viitor... pfff
    Mai stiu eu un filmulet tot de pe automarket de prin anii '70, "cum o sa arate masinile in viitor" si erau "identice" cu cele de azi=))=))=)) Poate asta e din viitorul viitorului.
    0 0
  • mmmm
    Frumos ! Italienii , la design , sunt Tari. Pinifarina asta , inca o lectie de viitor....
    0 0
  • Bine bine!
    Masina este un concept, motoare electrice pe fiecare roata! 108 CP... hai sa fim seriosi sunt masini pe benzina care se tirasc... e o ideie de viitor, asa ca trebuie luata serios in vedere, mai ales ca petrolul se tot scumpeste si de ce sa nu recunoastem odata si odata tot se va termina!!!
    0 0
  • bbbobbbo
    petrolul...
    @dan, quote: "petrolul [...] de ce sa nu recunoastem odata si odata tot se va termina!!!" - mai intai ne sfarsim noi in conditiile in care poluarea se mareste pe zi ce trece :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru