OFICIAL: Porsche a dezvaluit noul GT3 RS (+video)

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.08.2009
Porsche a dezvaluit astazi primele informatii si imagini ale noului GT3 RS, versiunea orientata catre circuit a modelului cu acelasi nume. Debutul live va avea loc la Salonul de la Frankfurt.

Dupa ce a dezvaluit faceliftul operat pe 911 Turbo, Posche continua seria surprizelor pregatite pentru Salonul Auto de la Frankfurt cu un nou model, asteptat sa atraga publicul larg la standul german. Constructorul din Stuttgart a dezvaluit astazi noul Porsche 911 GT3 RS, versiunea hard-core a modelului 911 GT3, care a primit si el de curand un facelift.

Cum era de asteptat, fratele mai "obraznic" prezentat astazi publicului vine cu o masa totala mai redusa, o putere mai mare, o transmisie cu rapoarte mai scurte si un sasiu imbunatatit.

Modelul de performanta are la baza o versiune imbunatatita a modelului GT3, echipata cu propulsorul de 3.8 litri, normal aspirat, capabil sa livreze in total 450 de cai putere, cu 15 cai mai mult decat ceea ce oferea varianta de serie. Unitatea cu sase cilindri in linie este completata de o transmisie manuala cu sase rapoarte, mai scurte, care livreaza intreaga putere puntii spate.

Pentru a putea mentine sub control cei 450 de cai putere, soferul are la dispozitie doua sisteme foarte importante, care ajuta la rigidizarea suspensiilor si la reducerea ruliului: Porsche Active Suspension Management si Porsche Active Drivetrain Mounts.

Tot la capitolul modificari trebuie sa aducem aminte de faptul ca nemtii au inlocuit bateria standard cu un acumulator litiu-ion, care reduce masa totala cu 10 kilograme.

Versiunea de performanta a crescut in ampatament si a primit in plus bosaje mai largi, care adapostesc jante de 19 inch din aliaj, incaltate cu pneuri 245/35 ZR 19 pe fata si 325/50 ZR 19 pe spate.

In comunicatul oficial, Porsche anunta si o serie de modificari la nivelul caroseriei, care ii permit noului GT3 RS sa se bucure de o apasare aerodinamica mai buna. Vorbim aici despre un eleron din fibra de carbon, sustinut de o serie de suporti din aluminiu si de modificarile aduse spoilerelor. Bineinteles, aspectul general este imbunatatit de ornamentele de culoare rosie si de tevile de esapament duble din titaniu usor.

Constructorul german nu a dezvaluit momentan nici un detaliu despre performantele noului GT3 RS, acestea urmand fie facute publice, probabil, in cadrul conferintei de presa organizate la Salonul de la Frankfurt. Judecand insa dupa cele ale GT3-ului de baza, care accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 4.1 secunde si atinge o viteza maxima de 312 km/h, putem spune ca versiunea RS va pune in pericol serios rivalii din segment.

Noul Porsche 911 GT3 RS va debuta pa piata europeana spre sfarsitul acestui an, si abia in 2010 pe pietele din Statele Unite si Marea Britanie.

via | CarScoop

Comentarii (4)

  • Stelian_Opincariu
    Need for speed in realitate................
    4 3
  • ufx
    pai asta se poate cumpara si pt strada?
    0 0
  • Foarte "frumoase" jantele :D
    ce jante rosii i-o pus! =) :)
    1 0
  • NeoGalaxy
    Ce dracu sa caute masina asta pe strada? In maxim 10 ore de mers pe strada ii pica cutia de viteze si merge numai intr-a 2-a dupa aia. Un cunoscut de-al meu are un Porsche dar nu stiu ce model exact si dupa vreo 200 de km de stat la stopuri s-a dus la revizie cu el ca se stricasera treptele de viteza si schimba numai intr-a 2-a si a 3-a. Sa vezi cum placa de la stop cu a 2-a si dupa aia... frana brusc ca a prins celalalt stop.

    Masinile astea sunt de curse, nu au ce cauta pe sosele oricare ar fii tara in care s-ar putea plimba.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru