OFICIAL: Primele imagini ale noului Mercedes SLS AMG

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.09.2009
Desi Mercedes a facut eforturi ca viitorul SLS AMG sa ramana un mister pana in momentul dezvaluirii oficiale, primele imagini ale supercarului au fost deja publicate.

Cu o saptamana inainte de deschiderea oficiala a Salonului Auto de la Frankfurt primele imagini cu exteriorul noului supercar Mercedes SLS AMG au fost dezvaluite astazi de constructorul german..

Succesorul celebrului McLaren SLR preia o serie de linii traditionale Mercedes, cum ar fi deschiderea verticala a usilor, botul alungit si grila proeminenta cu un logo supradimensionat, asemeni legendarului 300SL Gullwing din 1950. In partea posterioara insa, Mercedes a incercat sa inoveze si sa aduca o fluiditate liniilor sportive. Modernitatea va fi subliniata prin luminile LED regasite si la nivelul stopurilor si la nivelul blocurilor optice. In plus caroseria poate fi vopsita in noua nuante diferite, dintre care doua sunt mate.

Portierele cu o deschidere de 70 de grade dezvaluie un interior inspirat din aeronautica, habitaclul fiind asemanator cu un cockpit. Tapiseria din piele Nappa, insertiile din metal si fibra de carbon din abundenta sunt detaliile care "condimenteaza" interiorul. Pentru cei mai pretentiosi, Mercedes pune la dispozitie si un program de personalizare care le permite clientilor sa aleaga dintr-o paleta de 5 culori interioare.

Noul SLS AMG va fi propulsat de un motor V8 de 6.3 litri, capabil sa dezvolte 571 de cai putere la 6700 de rotatii si un cuplu motor de 650 Nm incepand de la 4750 de rpm.

Resursele sunt directionate catre puntea spate cu ajutorul unei transmisii in sapte rapoarte cu ambreiaj dublu, botezata SpeedShift.

Pentru a putea atinge performante demne de un adevarat supercar, SLS AMG a avut nevoie de o masa cat mai redusa. Inginerii germani au reusit sa ajunga la un total de 1620 de kilograme, ceea ce creeaza premizele perfecte pentru performante de invidiat: o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3.8 secunde si o viteza maxima de 317 km/h. Cu toate acestea, nemtii pretind ca SLS AMG poate consuma in medie 13 litri/100 de kilometri.

Pentru a putea folosi cum se cuvine forta bruta, SLS AMG a primit o suspensie inspirata de cele existente in Formula 1, un set de frane din carbon ceramic, jante de 18 inch pe fata si de 20 de inch pe spate, incaltate cu pneuri speciale AMG.

Noul supercar Mercedes este asteptat pe piata anul viitor cu un pret de 177.310 euro.

Comentarii (28)

  • abc_e?
    SLS
    superb!
    9 3
  • ...
    splendid cum au reusit sa aduca elemente la partea frontala si laterala de pe modelul GullWing,

    dar fundu :( ... lipsit de orice imaginatie, plictisitor, fara nici o noutate, nerv... dezamagitor de simplu. parca sunt 2 masini...
    9 6
  • km/h
    Daca viteza maxima este de 315km/h atunci de ce au mai pus 360 in bord:|..Oricum masina arata foarte bine.
    1 14
  • SLS
    Din fata arata extraordinar si chiar o interpretare moderna a vechiului SLS.
    Interiorul e de vis
    Lateral arata superb mai ales cu usile deschise (ceea ce face cam aiurea o parcare intre alte masini)
    Spatele in schimb....WTF??? Nu se integreaza deloc cu masina, nu are nici o forma frumoasa si farurile sunt de-a dreptul hidoase. Pacat. Sper ca reactia publicului sa ii faca sa mai intarzie un pic procesul de fabricatie si sa modifice spatele.
    5 6
  • superba masina, ma bucur ca au reusit sa reinvie o legenda, dar parca are ceva din BMW Z8....
    4 12
  • interiorul este superb(rar la mercedes), fata este reusita si chiar agresiva insa spatele strica tot, nu se potriveste!!
    6 8
  • o masina frumoasa care exprima agresivitate.....un interior foarte sportiv.......mie imi place spatele....chiar mai mult ca fatza.....sunt putine masini chiar si in gama mercedes care seamana in spate cu acest model....
    2 1
  • TZENU BMW
    suparat pe BMW
    superba masina asta arata chiar mai bine decat imi imaginam performante demne de supercar interior de limuzina portierele adevarate capodopere.CAND PUL@ MEA SCOATE SI BMW CEVA ASA CA DEJA MA ENERVEAZA,MA PLICTISESTE ,SE JOACA CU RABDAREA FANILOR ne face sa recunoastem ca cele mai accesibile supercaruri sunt audi r8 si acum asta .pana o data.........
    3 9
  • Victor
    Mercedes-Benz SLS AMG
    Pe www.leftlanenews.com au aparut pozele oficiale cu acest model .
    2 0
  • Robert
    Mercedes SLS AMG
    Datorita configuratiei usilor, de tip gullwing, manerele exterioare sunt pozitionate foarte jos, ceea ce poate deveni incomod la un moment dat . In rest masina arata OK, fiind un demn urmas al lui Mercedes 300 SL din 1954 .
    6 3
  • schumi
    Farurile...
    Arata bine masina dar cred ca puteau face treba mai buna cu farurile.
    6 0
  • ridendo
    Ugly
    sincer, nu stiu ce vedeti asa extraordinar la aceasta masina...mie mi se pare chiar una hidoasa la exterior!
    3 12
  • slr
    oricand as prefera un SLR sau un SL65 Black edition fata de aceasta masina
    2 11
  • dagwod
    supercar????
    super car poate doar la pret.....
    performantele......nu prea - e putin peste un M5 mai vechi

    au mai scos ei si Black Edition ala...care sa dovedit a fi...varza

    asta e mai mult asa de fason, parerea mea (aspect + interior) f misto, da' atat - totusi costa 180 000 pretu lor :)))
    daca ati avea banii....v-ati lua Mercedes????? - asa ziceam si eu
    toate cele bune
    4 15
  • ..........
    cea mai reusita reinterpretare a unei legende.
    6 1
  • wow!
    fabulos!
    6 1
  • Cristi
    Dezamagitor
    Apreciez mai toate supercarurile (am si colectie de machete) dar asta m-a dezamagit, se vede ca are elemente retro dar parca nu reuseste sa para fresh, parca e o masina ca la emisiunea aia de pe discovery cu masini retro innoite si cu motoare tari, mie mi se pare ca nici nu se apropie la frumusete de SLR ... si e cu atat mai trist cu cat au generat atatea asteptari ... arata obosita si urata masina si parca s-ar pierde in multime in trafic
    3 7
  • Capodopera
    Minunat....dar totusi spatele masinii parca este desenat de cei de la Porche
    3 2
  • Crysty
    Mercedes SLS
    Din punctul meu de vedere este reusita masina! S-a dorit reinvierea "sagetilor argintii" !

    @ BMW_CS - Mercedes are cela mai spectaculoase si mai placute interioare, in toate segmentele in care concureaza! Si nu o spun eu ci sunt teste facute!
    De ce sa fim rai si sa nu dam Caesar-ului ce-i al lui!
    7 1
  • PAREREA MEA
    @Crysty
    singurele interioare reusite de la mercedes sunt de la CL, E(noul), si S-Klasse
    1 6
  • farurile alea chiar tre sa respecte trendu' ? Arata ca dracu' pe masina asta.
    2. spatele este absolut nepotrivit. Nu arata deloc rau, dimpotriva. Dar e prea fin, prea aerodinamic, prea simplu pentru fatza "complicata" si foarte retro. Bine zicea cineva de mai de sus, par sa fie doua masini intr-una.

    In rest arata bine, dar farurile si fundu' arata ca un coor.
    1 1
  • Farurile parca sunt din alta tema; poate rotunde ar fi dat o nota mai retro si personalitate de vietate masinii.

    Fatze totusi e elaborata si complexa pe cand spatele intr-adevar aduce ca nota cu Porsche 928 amestecat cu Z4 si ceva din SLR. Nici asta nu ar fi grav, dar raportul dintre proportia fetei si a spatelui e ca la o femeie cu sani superbi, plini si cu forma apetisanta, dar care nu are fund deloc. Din fata e o femei matura de 30 de ani iar din spate e o pustoaica de 11 ani.

    Pana una alta in afara de portierele si tema frontala de Gullwing (speculatie de marketing), avem un alt coupe Mercedes care nu vad cu ce ar fi mai deosebit in ceea ce ofera soferului. Probabil va avea o soarta asemenatoare cu SLR, poate usor mai buna din cauza parfumului retro.

    Acelasi miros nasol , dar plasat intr-o padure de brazi semeti.
    3 2
  • Masina e mai putin interesanta decat modelul pe care-l inlocuieste. mie imi pare chiar angoasant designul. e mai patratos decat celalalt e un pas inapoi tocmai pt ca singura chestie buna e botul ala retro si pentru ca altfel masina nu arata asa avangardist ca modelul vechi. daca le pui una langa alta asta va parea generatia veche. apoi oricum e o masina de 500000 care nu merita atat. poti lua un audi rs cu un sfert din bani si performante accetabile chiar daca nu are 700 de cai. masini pt cei care nu au ce face cu banii care costa enorm si nu se pot conduce decat pe circuit. o nisa aiurea dupa mine
    0 3
  • Victor
    Mercedes va cumpara 75 % din Brawn GP
    Cotidianul elvetian Blick a anuntat ca Mercedes va cumpara 75 % din Brawn GP iar Nico Rosberg va fi din 2010 pilotul echipei Brawn Mercedes .
    2 0
  • catalin
    mhhh
    panoul central al bordului seamana prea mult cu cel de la clasa c, care parca e o telecomanda de GoldStar. masina e f ok per'ansamblu
    0 1
  • supercar
    asa este, aduce prea mult cu Z8! in rest e okay. ceea ce nu inteleg eu este de ce nimeni, inclusiv ferrari, nu incearca sa dezvolte in continuare conceptul superlativului supercarurilor ever si anume McLaren F1! nimeni de atunci nu a reusit sa faca ceva mai bun, nici macar bugatti veyron nu este o masina sport pur-sange! este mai rapid la liniute datorita sporului de putere dar pe un circuit sinuos veyronul pierde usor!
    doar lotus a mers pe tema F1 dar motoarele lor sunt mult prea mici... astept sa apara urmasul lui enzo...
    2 2
  • frumos
    Frumos fatzau. Imi plac usile cum se deschid. Imi plac gurile de aer din interior, parca sunt de pe Cobre luate :) In rest, e misto, o sa se baga bine BMW CSI cu asta :D
    2 0
  • nu-i ceva frumos dar datele technice is bune
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru