OFICIAL: Primele imagini şi detalii ale noului Audi A1 quattro

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 12.01.2011
Audi a publicat astăzi primele imagini ale viitorului A1 quattro. Modelul proaspăt sosit în gama constructorului german primeşte tracţiune integrală şi îşi completează astfel lista de opţionale.

La începutul acestei săptămâni, mai multe surse au anunţat introducerea unui sistem de tracţiune integrală quattro în gama actualului A1. Audi confirmă astăzi speculaţiile cu o serie de imagini oficiale ale unui prototip A1 quattro, aflat în teste la Montreal.

Modelul testează intens pe zăpadă performanţele sistemului Haldex, ascuns sub caroseria celui mai mic model Audi. Deşi platforma PQ25 a modelului A1 nu a fost concepută de la început pentru a permite instalarea unui sistem de tracţiune integrală, Audi a reuşit să modifice acest aspect şi să creeze premizele unor fraţi de concern cu 4x4, aşa cum ar putea fi Polo R.

Capacitatea platformei de a găzdui cel puţin trei modele mici cu tracţiune integrală i-a convins pe cei de la Volkswagen că metamorfozarea actualului PQ25 merită un efort financiar.

Sub caroseria micului model se va ascunde un sistem de tracţiune integrală asemănător celui regăsit pe A3 şi TT, semnat de Haldex, cu control electronic şi activare hidraulică, poziţionat aproape de puntea spate, pentru o mai bună repartizare a masei totale.

Puterea este transmisă în proporţie de 90% punţii faţă, însă cuplul ajunge şi la axa posterioară atunci când sistemul detectează o pierdere a aderenţei.

Audi nu a publicat momentan informaţii despre motorul care se va regăsi sub capota primului A1 quattro şi nici data lansării acestuia pe piaţa mondială. Cert este că odată cu debutul lui A1 quattro, toate modelele din gama constructorului german vor avea opţiunea unui sistem de tracţiune integrală. 

via | autocar

Comentarii (1)

  • haldex controler
    asteptam cu interes sa vina in strada si sa modificam haldex-controlerul pentru tractiune 50-50 :)
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru