OFICIAL: Rolls Royce 200EX, fratele mai mic al lui Phantom

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.02.2009
Rolls Royce a publicat astazi primele imagini si informatii ale noului 200EX, concept care anticipeaza un frate mai mic pentru actualul Phantom

Rolls Royce sparge gheata cu primele informatii si fotografii oficiale ale noului 200EX, limuzina anticipata inca de ieri printr-un teaser al grilei frontale. Fratele mai mic al lui Phantom va fi dezvaluit live in cadrul Salonului Auto de la Geneva, din luna martie, mai intai in versiune concept. Modelul de serie va fi prezentat abia in cadrul Salonului de la Frankfurt din toamna.

Botezat cu numele de cod PR4, sedanul de lux este bazat in mare parte pe actuala generatie BMW Seria 7, cu care imparte aproximativ 20% din componente, incluzand aici o versiune modificata a platformei, a sistemului electric si a suspensiilor. Sub capota conceptului 200EX se va afla un propulsor V12 complet nou, care isi va face mai tarziu aparitia si pe Seria 7.

Noul model, al carui nume de productie nu a fost deocamdata anuntat, imprumuta de la fratele mai mare Phantom liniile designului exterior si interior dar adopta dimensiuni mai compacte. Usile cu deschidere opusa au fost pastrate ca si linia blocurilor optice.

200EX masoara in lungime 5399 de mm , cu 187 mm mai mult decat un Seria 7 cu ampatament marit (5212 mm) si cu aproape jumatate de metru mai mic decat fratele mai mare Phantom (5830 mm).

La interior, Rolls Royce a incercat sa mentina acelasi nivel calitativ al materialelor si aceeasi linie de design. Insertiile din lemn nobil si pielea fina, impreuna cu gadget-urile de ultima generatie vor incerca sa dea habitaclului un aer mult mai contemporan.

Tom Purves, presedintele Rolls Royce, a declarat ca "200Ex este o dovada contemporana a maiestriei constructorului de nisa, care pastreaza insa elementele traditionale ce au facut din brandul britanic o eticheta de lux. Ne asteptam ca designul nou, rafinamentul, tehnologia si stilul actual sa atraga tot mai multi clienti pentru Rolls Royce."

Versiunea de serie, asteptata in toamna la Frankfurt, va debuta in showroom-uri abia in primavara anului viitor.

Comentarii (9)

  • Vasile
    Rolls
    Pur si simplu superba
    0 0
  • cocaine
    Better
    Arata chiar mai bine decat phantom
    0 0
  • bv automarket
    bravo automarket pt stire sunteti tari chiar citeam acum in the sun si ma gandeam daca voi ati bagat stirea , chiar nu m a uimit faptul ca sunteti cu un pas inainte bv voua citesc zilnic stirile de la voi si chair imi face placere sa intru la voi pe site momentan sunt in anglia si imi place nespus sa vad cat de repede pot ajunge stirile si la noi felicitari. cat despre masina este super tare dar parca seamana tare cu chrysler 300 si ma refer la desingn sa nu sara lumea acuma sa zica ca nu se compara eu ma refer strict la design exterior si atat .
    0 0
  • zagado26
    Masina intr-adevar superba!
    0 0
  • care e scopul?
    de ce si-ar lua cineva unu din asta mai mic si nu un Phantom? si daca tot vroiau ceva mai mic, sa-l fi facut cat un Seria 7, nu doar cu o idee mai mic decat Phantom...
    0 0
  • mandrake
    wooow
    este o masina ORGASMICA !!! Extraordinara din orice punct de vedere .
    0 0
  • respectul meu
    numai cuvinte de lauda pentru toti cei din echipa automarket, in fiecare zi accesez situl, pentru un singur lucru, imi place continutul si imi plac masinile, sunt foarte multumit
    0 0
  • in sfarsit
    in sfarsit cineva care apreciaza munca baietilor astia care isi dau silinta sa ne aduca in fata ochilor stirile din lumea auto, in sfarsit undeva unde nu aud de greseli de gramatica si critici la adresa automarket.bravo baieti, tinetio tot asa, va respect de cand mam inregistrat la voi.bafta in continuare si cat mai multe stiri in inbox.
    0 0
  • dsa
    intr-adevar extraordinara masina asta, superba, arata incredibil si la ext. si la interior, doar ca daca ai bani de rolls de ce sa-ti iei varianta mai mica si mai ieftina????sa rida prietenii tai bogatani de tine cind te duci la golf k n-ai avut bani sa-ti iei un rools intreg??? mi se pare o masina ca ar cumpara-o doar genu de manelist care nu are statutul si veniturile sa detina un rolls "intreg", dar acu se poate da jmecher...cu unu la reducere...doar are rolls...:))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru