OFICIAL: S80L, cel mai luxos Volvo din istorie, e construit in China

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 13.03.2009
Volvo a prezentat astazi primele imagini oficiale ale versiunii cu ampatament marit a modelului S80. Acesta e numit in comunicat "cel mai luxos Volvo din istorie".

Volvo a prezentat astazi primele informatii si fotografii legate de versiunea cu ampatament marit a celui mai luxos model din gama Volvo, limuzina S80. Denumita oficial S80L, varianta LWB este o versiune stretch a modelului suedez, ampatamentul primind 140 de milimetri aditionali destinati exclusiv confortului pasagerilor. Una dintre informatiile-cheie prezentate de Volvo in momentul lansarii modelului sau este insa una conexa: S80L va fi fabricat in China, piata pe care aceasta versiune a fost, de altfel, lansata astazi.

Volvo se lauda cu noul model, afirmand ca S80L este una dintre cele mai sigure masini existente pe piata din China in segmentul premium. Si nu sunt vorbe aruncate in vant, Volvo demonstrand prin cifre, echipamente si accesorii acest lucru. In plus, noile niveluri de echipare ale modelului redefinesc conceptul de limuzina in aceasta clasa.

"Volvo S80L este o masina croita pe forma pietei chinezesti, fiind cel mai luxos model pe care l-a creat vreodata compania noastra.

Varianta cu ampatament marit a lui S80 indeplineste toate criteriile clientilor acestui segment din China. In tot acest timp, S80L se impune prin siguranta si design", afirma in comunicatul de presa Alexander Klose, presedintele Volvo China.

Principala diferenta fata de versiunea de baza e reprezentata de cei 140 de milimetri adaugati la nivelul ampatamentului. Acest lucru face ca lungimea totala a masinii sa ajunga la 4991 de milimetri iar spatiul destinat picioarelor pasagerilor din spate sa fie de peste un metru.

Celelalte modificari pe care Volvo le-a efectuat in cazul lui S80L se refera la cateva elemente aditionale amplasate in locurile-cheie ale limuzinei: un frigider ascuns in cotiera posterioara, un sistem multimedia destinat de asemenea pasagerilor de pe bancheta din spate. Acesta se numeste Premium Sound si este inclus in dotarea de serie a versiunii S80L 3.0 T6 AWD Prestige. Vorbim de un amplificator digital semnat de Alpine si de 12 difuzoare Dynaudio de inalta fidelitate.

In plus, pentru ca pasagerii celui mai luxos Volvo creat vreodata sa se simta excelent, Volvo a adaugat in dotarea de serie sistemele Electronic Climate Control si Air Quality System, acestea fiind responsabile cu asigurarea microclimatului perfect pentru fiecare dintre pasagerii masinii.

via | Volvo

Comentarii (15)

  • ochii mici si dosul mare
    da, foarte bine...orice masina trebuie sa fie croita pe masura potentialilor cumparatori. Daca masinile americane sunt imense pentru a incapea usor "balenele" si rednecks-ii, in china volvo si-a adaptat modelele pe specificul chinezului de rand. Dar totusi nu inteleg ce au vrut sa faca cei de la volvo: o limuzina sau un autobuz? In fine, o masina numa buna sa stoarca banutii noilor imbogatiti socialisto-capitalisti cu ochii subtiati de atata efort depus dupa ingerarea orezului de peste zi.
    0 0
  • @Automarket - MM
    ampatamentul primind in plus 140 de milimetri aditionali

    reformulati
    0 0
  • mircea
    @Theo
    Corect, multumesc.
    0 0
  • adry2486
    superba
    SAL! O MASINA SUPERBA DIN TOATE PCT DE VEDERE.LUX,ELEGANTA,SIGURANTA.SI DACA NE MAI GANDIM CA BRANDUL VOLVO PRODUCE CELE MAI SIGURE MASINI DIN TOATE TIMPURILE..RETETA E COMPLETA.BV VOLVO
    1 0
  • siguranta
    va mai fi oare la fel de sigur daca e facut in China ?
    0 0
  • lexion
    Volvo
    pentru mihai: nu cred ca daca e construit in China, pt piata chineza, vor lasa airbagurile in Suedia :) Sigur va fi la fel de sigur, si cred, ca este un motiv in plus, pentru care, are un succes asa de mare in China.

    In plus, nu cred , ca acest model va aparea in Europa sau Americi....este pt Asia, facut in Asia.
    0 0
  • lipsa de bun simt
    adry2486 esti un lingau
    """"superba SAL! O MASINA SUPERBA DIN TOATE PCT DE VEDERE.LUX,ELEGANTA,SIGURANTA.SI DACA NE MAI GANDIM CA BRANDUL VOLVO PRODUCE CELE MAI SIGURE MASINI DIN TOATE TIMPURILE..RETETA E COMPLETA.BV VOLVO"""


    ??????????? bai ''adry2486'' lingau mai esti..:))) LUCREZI LA VOLVO? :))) ce trist o arzi si insulti vizitatorii sitului prin atitudinea ta. Stai jos..4! E o masina normala...maxim corecta dar superba... :)))
    0 0
  • LINGAII
    exista ca si parazitii....n-ai ce sa-i faci......asa m-am luat si eu de unu care avea nevoie de ,,investitori ''ca renault si mi-a sarit lumea in cap........atunci am tras concluzia ca sunt mai multi si umbla in gasca........
    0 0
  • lexion
    Ma refeream la calitatea asamblarii, pt ca airbag-ul poata sa "sara" sau nu :)
    0 0
  • Victor
    BMW
    Auziti alde volvo sunteti prosti rau.
    mai intrati pe euroncap si o sa vedeti cine e mai sigur mercedes sau volvo.
    BMW & MERCEDES & AUDI nu au concurenti pe masura.
    0 0
  • kepler
    @ Victor
    cred ca glumesti, sau cel putin aceasta este intentia ta/ Volvo are cele mai sigure masini, daca te uiti la sursa mentionata de tine ai sa te convingi,
    0 0
  • lexion
    Pentru Victor
    Tasteaza www.euroncap.com si cauta in functie de constructor, rezultatele la etste, ai sa fii surprins...

    Volvo are 10 modele din care 6 au 5 stele si 4 au 4 stele.

    BMW are 12 modele cu din care numai 4 au 5 stele.

    Audi din 11 modele are doar 3 cu 5 stele

    Un S40 din 1997 are 4 stele iar un Seria 3 tot din 1997 are o stea, iar un C class si A4 din acelasi an , au 2 stele.

    Intradevar, BMW & MERCEDES & AUDI nu au concurenti pe masura.
    0 0
  • one_guy
    draga lexion...
    ... cu totii stim ca numaratul pana la 10 este destul de greu, cu toate astea nu cred ca este necesar sa facem exercitii impreuna.
    S-au ne-ai pus vigilenta la incercare??

    "Deci, asadar si prin urmare" incearca sa te perfectionezi cu numaratul si dupa aceea treci la lucruri mai complexe, cum ar fii un automobil, sau doua, chiar trei.. patru.
    0 0
  • lexion
    Volvo
    @one_guy: acesta este un site auto, se prezinta masini, se discute despre masini...tu de ce te aflii aici?

    Sunt multe siteuri unde poti comenta despre comentariile altora, fara sa ai vreun subiect, doar sa pari interesant.

    O zi buna
    0 0
  • one_guy
    scuze..
    imi cer scuze, am avut o zi proasta si nu aveam cu cine sa ma cert.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru