Oficial: Saleen dezvaluie SMS 570 si SMS 570X Challenger

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 19.01.2009
Preparatorul auto american SMS a pregatit doua versiuni de inalta performanta ale modelului Dodge Challenger R/T.

Esential

700 de cai putere are versiunea de top pregatita de SMS: 570X Challenger.
60.000 de dolari este pretul de pornire al unui astfel de model.

Celebra casa de performanta Saleen a prezentat, prin intermediul diviziei sale comerciale SMS, doua modele bazate pe Dodge Challenger R/T. Este primul produs oficial care poarta semnatura SMS.

Saleen a pregatit o linie de performanta pentru doua noi modele, SMS 570 si SMS 570X Challenger. Ambele modele Saleen sunt legale pentru drumurile publice si sunt dotate cu cate o turbina care ridica puterea motorului HEMI de 5.7 litri la 500 respectiv 700 de cai.

SMS 570 Challenger va pleca de la pretul de 60.000 de dolari, in timp ce versiunea 570X va avea un pret de pornire de la 70.000 de dolari. Modelele vor fi livrate prin intermediul retelei de dealeri Dodge.

Cele doua versiuni pregatite de Saleen vor fi dotate cu supraalimentatorul SMS 296, aplicabil motoarelor HEMI de 5.7 si 6.1 litri. Din cauza infuziei semnificative de putere, inginerii SMS au recurs la masuri suplimentare de racire a motorului. Pe langa asta, SMS a facut modificari la trenul de rulare si aerodinamica.

Numele casei de performanta apare si la sistemul de franare, suspensii, pneuri, jante (20 inch) sau elemente care decoreaza interiorul.

SMS se va ocupa in urmatorul an de versiuni de inalta performanta a modelelor Ford Mustang si Chevrolet Camaro.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • da!da!da!
    Deci se poate!:)
    Frumos!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru