Opel Astra Cabrio - prima schiţă oficială şi primele informaţii

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.06.2011
Opel pregăteşte şi o variantă decapotabilă a actualului Astra. Modelul va folosi un acoperiş din pânză şi va debuta oficial în 2013.

Gama actualului Astra se pregăteşte de o nouă expansiune, după ce zilele trecute am asistat la primul derivat al compactului, varianta coupe, botezată GTC. Următoarea declinare va fi un rival pentru Volkswagen Golf Cabrio, o revenire a vechiului Astra TwinTop.

De această dată însă, constructorul german va renunţa la acoperişul metalic, care a dus la vânzări descurajante pentru vechea generaţie. Potrivit diviziei britanice a celor de la Opel, viitorul Astra Cabrio va folosi un acoperiş din pânză, acţionat electric. Însuşi Mark Adams, designerul Opel, a confirmat acest lucru, publicând şi o schiţă a viitorului Astra decapotabil.

Aşteptat să debuteze în 18 luni, Astra Cabrio va oferi spaţiu pentru cinci pasageri, păstrând ampatamentul variantei cu acoperiş fix. Cu toate acestea, aspectul posterior se va modifica, urmând să crească cu câţiva centimetri pentru a putea "înghiţi" acoperişul din pânză, dar şi pentru a putea garanta un portbagaj suficient de mare.

După experienţa neplăcută a vechiului Astra TwinTop, inginerii Opel sunt de părere că un acoperiş din pânză este soluţia ideală pentru noul model, fiind mult mai uşor, mai simplu şi mai ieftin de produs.

Şi designerii pot răsufla uşuraţi, un asemenea tip de acoperiş urmând să afecteze foarte puţin liniile actualului Astra, un compact apreciat mult pentru aspectul său.

via | Autocar

Comentarii (2)

  • @ Automarket
    Presa germana : GM se gandeste din nou sa vanda Opel . Cumparatori ? VW Group sau un producator din China .
    http://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/steht-opel-erneut-vor-dem-verkauf/4269314.html
    2 4
  • @@Automarket
    OFFTOPIC
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru