Opel cere ajutor guvernului german

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.11.2008
Oficialii Opel, marca din patrimoniul GM, au cerut ajutor statului german pentru a supravietui crizei economice.

Esential

500 de milioane de euro ar putea primi Opel de la landul Hessen, unde isi are cartierul general.

Problemele intampinate de General Motors in Statele Unite creaza panica in randul marcilor sale din Europa. Este cazul marcii Opel, care a cerut guvernului german sa-i asigure garantii pentru a supravietui acestei crize economice.

Hans Demant, presedintele Opel, a adresat o cerere cancelarului Angela Merkel, in care solicita ajutor financiar in aceste conditii dificile care guverneaza piata auto. In aceasta saptamana, vor avea negocieri intre oficialii Opel si oficialii guvernului german pentru stabilirea unui plan care sa asigure viitorul marcii detinute de GM.

Statul german Hessen, unde se afla cartierul general Opel, studiaza posibilitatea de a oferi un ajutor economic de 500 de milioane de euro producatorului auto.

De asemenea, Opel ar putea beneficia si de relaxarea sistemului de creditare pentru cumparatorii de masini noi si reducerea taxelor pentru cei care isi achizitioneaza un automobil nou, planuri care se afla in agenda cancelarului german. Angela Merkel intentioneaza sa asigure un climat cat mai stabil posibil pe piata auto, printr-o serie de masuri care sa impulsioneze vanzarile de masini.

Opel este unul dintre producatorii auto afectati serios de scaderea cererii pe piata auto europeana.

Taguri: GM, Opel

Comentarii (5)

  • in curand...
    Vom ajunge la ocupatiile de baza ale omului:vanatul, pescuitul si agricultura.
    Succes!
    0 0
  • ai dreptate
    Traim intr`o era a idioteniei si influentarii in masa, noi oameni de rand sustinem aceasta criza si noi avem de suferit! Cumparati masini in contiunare oameni, nu tineti banii in casa!
    0 0
  • socialismul sa traiasca
    Jubileaza francezii!
    Dupa ce americanii si englezii au ridicat in slavi capitalismul pur, concurential (cine nu rezista pe piata moare), cu neinterventie din partea statului, cu taxe putine, iata ca a venit criza...
    Si ce fac "capitalistii" nostri. Incearca sa suga de la stat "sa nu moara". De la banci pana la companii auto. GM cerseste si in America si in Europa bani sa "nu moara", ca vezi, ar insemna somaj etc. Cum ramane cu "capitalismul" pe care ni l-au bagat pe gat de aproape 20 de ani, ca statul nu e bun administrator ca nu foloseste banii bine etc.?
    Acum e bun sa fie stors de bani (de la cetateni) ca sa ajute firme PRIVATE ca sa reziste pe piata, sa nu dea faliment. Pai daca au vrut capitalism au facut profit o gramada de ani, au avut manageri cu salarii colosale, apoi sa moara daca nu sunt in stare sa reziste pe piata.
    Acum cativa ani a fost o stire cu un manager auto care, ca sa poata sa fie dat afara, a primit compensari colosale de peste 100 milioane de dolari.
    In primul rand sa dea managerii incompetenti banii inapoi si apoi sa ceara companiile bani de la stat.
    Si de cand a disparut concurenta? Moare Opel traieste VAG, nu raman oamenii fara masini, dar de...
    0 0
  • "...Opel ar putea beneficia si de relaxarea sistemului de creditare pentru cumparatorii de masini noi si reducerea taxelor pentru cei care isi achizitioneaza un automobil nou..." pe cand si la noi asa ceva (in afara de campania electorala) ?!?
    0 0
  • Crysty
    Opel
    Pacat! Insignia a iesit acum masina anului in Europa! Va avea un viitor mai bun daca va depasi aceasta perioada critica!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru