Opel pregateste un Corsa SUV

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.02.2008
Opel se gandeste la un mini SUV bazat pe actualul model Corsa, capabil sa rivalizeze cu Fiat Sedici si Suzuki SX4.

Esential

150 de cai putere va dezvolta cel mai puternic motor diesel care va echipa viitorul Corsa 4X4.
2010 este anul in care Opel planuieste sa lanseze noul Corsa SUV.
17.000 de euro ar putea fi pretul de pornire fixat de Opel pentru viitorul Corsa SUV.

In ultima vreme, in presa internationala de specialitate au inceput sa circule zvonuri despre posibilele planuri ale constructorului german Opel de a dezvolta un SUV de mici dimensiuni. Speculatiile nu vizeaza o noua generatie Frontera sau o inlocuire a modelului Antara ci o expansiune pe orizontala a gamei modelului Corsa.

Asadar, Corsa SUV ar putea fi noua gaselnita a marcii Opel pe segmentul 4x4. Conform presei franceze, viitoarea versiune Corsa 4x4 ar urma sa intruchipeze liniile de design existente pe hatchback-ul deja existent si sa raspunda cerintelor tehnice specifice unui vehicul de teren.

Germanii pregatesc astfel o ofensiva puternica pe un sector concurat deja intens de Fiat Sedici, Suzuki SX4, Fiat Panda 4x4 sau Daihatsu Terios. Un viitor 4x4 Opel Corsa nu este chiar atat de iesit din comun. Toate zvonurile de pe piata auto sugereaza ca marii producatori pregatesc versiuni de teren pentru modele mici aflate in gama lor. In ceea ce priveste anul lansarii, cel mai probabil va fi vorba de 2010.

Daca va primi unda verde, noul Corsa SUV va imprumuta platforma actualului Suzuki SX4, viitorul rival pe acest segment.

Pentru a reduce insa si mai mult costurile de dezvoltare ale viitorului 4X4, Opel va apela si la ajutorul celor de la Chevrolet, care se gandesc deasemenea la un crossover de mici dimensiuni.

Germanii vor folosi cu siguranta tehnologia si elementele de design interior ale actualei generatii Corsa, urmand ca trenul de rulare 4X4 sa fie preluat de la deja cunoscutul Antara. Pentru cei care nu isi doresc insa o transmisie integrala, Opel va pune la dispozitie si optiunea unei tractiuni fata.

Sub capota viitorului mini SUV Opel vor exista aceleasi motorizari regasite in prezent pe Corsa, exceptand insa unitatea care va echipa versiunea de top. Cel mai probabil, varful de gama va dispune de serviciile unui propulsor diesel de 1.9 litri CDTi si 150 de cai putere. Este posibil ca viitorul SUV compact Opel sa fie si primul vehicul, produs de constructorul german, care va putea beneficia de o motorizare hibrida. Aceasta ar urma sa fie asigurata de un motor electric si unul diesel.

Parteneriatul cu Chevrolet si folosirea tehnologiei si componentelor existente deja pe actualul Corsa le va permite celor de la Opel sa fixeze un pret de pornire de 17.000 de euro pentru viitorul mini SUV.

Via | Caradisiac 

Comentarii (18)

  • patrocle
    Bun!
    frumos conceput articolul! Feedback pozitiv de la un cititor fidel!
    0 0
  • jon doe
    opel
    si eu sunt de aceeasi parere... este interesant - dar un corsa de teren pare deocamdata o poveste cu final neasteptat- oricum si eu cred ca si autorii ca se va naste un segment al clasei mici de teren!
    0 0
  • Vladus
    nu prea merge
    deci platforma va fi a lui sx4?? pai si atunci de ce sa dau 17.000 de euro pe un Corsa "SUV" chel cu motorul cel mai slab cand la banii astia iei un sx4 full cu motorul cel mai puternic???
    0 0
  • mai-mai
    Mai scriitorasilor , Opel este firma americana , care se construieste in Polonia si Germania ! Poate mai nou si prin alte parti. Dar nu-i mai dati cu "constructorul german" ca va faceti de ris ! Dar v-ati mai facut si alta data de ris , poate v-ati obisnuit.... Opel - GM - AMERICAN!!!Unde lucreaza majoritatea polonezi , turci , poate si romani......... Greu cu gazetaria asta....... Hai sa ne informam mai bine.......
    0 0
  • esti prost de impungi alex
    ba nu te mai da atat de mare ca le sti tu pe toate,Opel apartine lui GM nu e GM . Corsa se face in Spania, Germania iar Vauxhall in Anglia . Masina a fost proiectata de inginerii germani. Singurul Opel care se fac in Polonia e Astra Clasic (G) .
    0 0
  • asa
    asa "eu" dai peste nas daca nu stie ce vorbeste, sa stea in banca lui.
    0 0
  • pe aici...
    L O G A N ...suv o sa fie mai tare si o sa coste mai putn si o sa aiba motorizare mai buna si o sa fie cel mai bine vandut.punct
    0 0
  • Mircea Mester
    @alex
    In cazul in care vei spune ca Dacia e companie franceza o sa iti accept afirmatiile. In alt caz, oricare ar fi acela, Opel este cumparat de General Motors, este condus de divizia GM Europe si este o marca exagerat de germana.
    0 0
  • Opelas
    Fabrici Opel
    Opel se mai face si la Antwerp (Zafira, Astra). Iar in America de N nu exista Opel. Acolo e Saturn. Saturn Aura = Opel Vectra si Saturn Astra = Opel Astra. Acestea sunt singurele modele comune cu cele europene.
    0 0
  • toteu
    prostii minis suv`urile astea.. am vazut si polo si fiat.. mai trebuie opel... un alt fel de concept de suv a facut renaultu cu kangoo 4x4, dar ala macar are ceva spatiu si garda
    0 0
  • @Opelas
    Mai e si noul Frontera (nu stiu exact cum se numeste acum) vandut si sub brand-ul Chevy iar in state va fi vandut (sau se vinde deja) sub brand-ul Saturn...
    0 0
  • bogdan
    marca o fi germana ..dar masina in nici un caz nu mai este de mult..motorizarile pe benzina sunt conceptie GM iar cele diesel ( exceptand 1.7) ale Fiat-ului
    0 0
  • Pret....
    17000 pretul de pornire mi se pare exagerat.....pai inseamna ca o varianta mai echipata cu motorul de 150cp o sa fie cat un Tucson.
    0 0
  • URAGANU
    nimic original
    Daca aveau putin creier noii lideri de la Opel ar fi facut ceva original, nu platforma Suzuki. In ultimii ani nu mai vezi nimic nou sau original din partea europenilor. Si niciodata un opel n-o sa se compare cu un Suzuki, mai ales de la SUV in sus. Suzuki face offroad-uri de zeci de ani, Opel a dat kix si cu Frontera si cu porcaria de Antara, mai bine si-ar vedea de design-ul lor patetic rotunjit.
    0 0
  • tot io
    @bogdan
    ce treaba au motoarele pe benzina GM cu cele europene? Conceptiile motorizare/design/platforme sunt absolut diferite pentru USA espectiv Eu. Nu se pupa. Doar modele mici/ieftine din SUA provin din Eu. Americanii nu vor fi in stare ever sa conceapa motoare specifice Europei. Punct.
    0 0
  • germanu
    uraganule
    bravo, esti primul cu un comentariu pertinentsi as mai adauga ca opel e marca germana care pentru cine mai stie istorie a inceput prin a face masini de cusut la Russelheim acum 105 ani. si asta nu e o rusine pentru ca acum ei practic sustin GM fiind singurii pe profit intr-un grup cu pierderi imense in ultimii ani. asa rotunjoare si insipide cum sunt masinile lor
    0 0
  • bogdan
    Baieti as vrea sa va zic ca cei mai multi sunteti pe aratura rau in ce priveste Opel-GM. Dar mai sunt cativa care mai stiu cate ceva. Anyway, Opel este parte a GM iar in cadrul GM masinile Europene nu sunt chiar asa de diferite de cele Americane.
    0 0
  • @eu:Din cate stiu eu noul Astra Sedan tot in in Polonia se fabrica. Si sper ca n-ai sa sari sa-mi spui ca-s prost de impung doar pentru ca stiu mai multe decat tine. Si inca ceva in Anglia se face OPEL ASTRA pentru tarile din Europa unde masina se vinde cu denumirea asta. Asa ca, daca toti iti place sa insulti macar documenteaza-te. Hai ca ai liber la injurat.Si am si eu o intrebare pentru cei care sustin "germanitatea" marcii Opel. Cat de "germana" poate sa fie o firma care, in tara in care s-a inventat dieselul, nu e in stare sa produca motoare diesel si le imprumuta de la Fiat, BMW (in trecut pe OMEGA) si Isuzu ? Intreb si eu...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru