Pagani va crea un exemplar exclusivist botezat Zonda HH

De Cornel Șocariciu
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Italienii de la Pagani au primit o comandă specială din partea unui american. Modelul exclusivist se va numi Zonda HH şi, aşa cum îl descrie viitorul proprietar, va fi o simbioză între Cinque şi Zonda F Roadster.

Constructorul italian Pagani va prepara pentru un client american o versiune specială unicat a modelului Zonda. Proiectul va purta denumirea Zonda HH, va avea parte de un motor de 7.3 litri şi se va bucura de cele mai bune materiale. În mare, Zonda HH este o simbioză între performanţele oferite de Cinque şi exclusivitatea lui Zonda F Roadster.

Exemplarul unicat va dispune de unitatea V12 de 7.3 litri capabilă să producă până la 678 de cai putere şi să dezvolte un cuplu motor maxim de 780 Nm. Zonda HH va accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.4 secunde şi va rula cu o viteză maximă de 350 km/h. Caroseria modelului unicat va fi produsă în mare parte din fibră de carbon, ceea ce face ca acest model să aibă o masă de doar 1.210 kilograme. De asemenea, exemplarul pregătit pentru american va dispune de un diferenţial central blocabil şi de discuri de frână din carbon ceramic.

Pentru a fi şi mai special, modelul americanului va fi vopsit în culoarea Monterey Blue, va avea jante de competiţie încălţate cu penuri de performanţă Pirelli PZero, iar etrierele vor fi "pictate" în aceeaşi nuanţă cu a caroseriei.

Un alt lucru interesant este acela că până în acest moment Pagani nu a importat niciun model în SUA deoarece maşinile italienilor nu îndeplinesc standardele impuse de americani în ceea ce priveşte emisiile.

Via | Zercustoms

Comentarii (4)

  • DA
    Creat special pentru Romania :)
    2 1
  • standarde de emisie?
    adica are emisii prea ridicate pt sua si nu si pentru europa unde inteleg ca nu sunt probleme?
    3 0
  • @???
    Probabil in Europa se face diferentiere intre producatori, iar cum Pagani produce maxim 50 pe an nu mai trebuie sa respecte aceleasi norme de poluare, ci unele mai blande.
    3 0
  • the hep
    diferential central blocabil ?! asta inseamna ca va avea tractiune integrala, nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru