Pe langa gama DS, Citroen va lansa un brand ecologic

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.03.2009
Citroen va lansa o marca ecologica inspirata de C-Cactus Concept.

Citroen ia in considerare construirea unei game de modele ecologice bazate pe conceptul C-Cactus. La fel ca noua gama DS, acestea vor forma propria lor gama si nu vor fi derivate eficiente ale modelelor Citroen. Primul model din aceasta gama va fi o versiune de productie a conceptului C-Cactus, care va fi lansata spre sfarsitul anului viitor.

Acest model va fi bazat pe C4, dar va avea o caroserie unica si un sistem de propulsie extrem de eficient. Citroen nu a hotarat inca tipul acestui sistem de propulsie. Francezii ar putea folosi un tren de rulare electric, hibrid sau noul propulsor diesel cu trei cilindri al grupului PSA.

Citroen considera ca gama Cactus va atrage persoanele care doresc sa protejeze mediul, pe cand modelele DS vor fi create pentru persoanele care tin foarte mult la imagine proprie. Modelele obisnuite Citroen vor fi orientate clientilor traditionali, a caror prioritate este valoarea.

Pe langa noua gama, Citroen va schimba denumirile nivelelor de echipare. Astfel, nivelul de echipare VTS nu va mai fi atribuit versiunii de performanta a unui model, ci varfului de gama. Modelele VTS nu vor mai avea veleitati sportive, iar Citroen considera ca vremea modelelor performante este apusa.

Potrivit sursei din cadrul Citroen, lumea s-a schimbat.

Via | Imotormag

Comentarii (3)

  • E bine
    Foarte bine fac ...sa scoata toti masini electrice
    0 0
  • Citroen considera ca vremea modelelor performante este apusa
    curajosi, curajosi...si inteligenti
    0 0
  • citroen
    "citroen considera ca vremea modelelor de performanta a apus" dar cate modele performate de strada a produs citroen, si poate in trecut au mai facut, dar acum, cea mai tare masina a lor este c4 by loeb, care nu e nici pe departe o referinta. pentru ei masnile de performanta nu au fots niciodata importante, deci practic nu renunta la mare lucru. Eu cred ca vor sa se orienteze cu gama DS spre partea premium a pietei, si ii lasa pe peugeot cu masinile populare, mai ieftine.
    Pana acum practic isi mancau din proprii clienti citroen lua din clientii peugeot , si peugeot din clientii citroen, asa prin separea orienterii o sa aiba acces la alti clienti.
    Iar gama asta inspirata de c-cactus, o sa fie partea ecologica a firmei, cum Mercedes face blue efficiency sau Blue motion de la VW, numai ca e unpic mai eloborat prin faptul ca propabil vor face modele de sine statatoare nu adaptari ale modelelor deja existente.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru