Peugeot 308 va fi si hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.03.2007
Constructorul francez va echipa viitoarea generatie a modelului 307 cu o motorizare hibrida. Peugeot va concura astfel cu Honda Civic si Toyota Prius.

Peugeot a anuntat recent ca viitoarea generatie 308 va avea si o versiune hibrida. Motorizarea va fi asigurata de un propulsor diesel si unul electric. Astfel Peugeot 308 se va putea bate de la egal la egal cu Honda Civic Hybrid si mai ales cu Toyota Prius, cel mai de succes hibrid al momentului, mai ales in Statele Unite.

Cu aceasta motorizare, 308 va avea o emisie de doar 90 g/km, cifra care va aduce suprematie totala pentru constructorul francez in aceasta categorie. Urmasul lui 307 va utiliza un motor turbodiesel cu patru cilindri de 1.6 litri.

Modelul va fi echipat cu transmisie automata si tehnologie start-stop, care intrerupe motorul in cazul opririlor de scurta durata. Motorul electric va obtine energie pentru reincarcarea bateriei utilizand forta de franare.

Comentarii (6)

  • marfa
    Nu prea agreez in general masinile franceze, dar in opinia mea primul producator care ajunge cu un hibrid calumea la noi in tara v-a avea vanzari record! Eu unul intentionez sa imi vand masina tocmai pentru achizitionarea unui viitor hibrid(cand va fi cazul desigur)
    0 0
  • hibrid diesel
    probabil va fi primul hibrid diesel
    0 0
  • opriti poluarea
    da opriti poluarea
    0 0
  • pt colin
    daca nu-ti plac masinile frantuzesti i-ati una indiana
    0 0
  • luati masini cu motoare diesel si puneti ulei de floarea soarelui si merge masina si nu polueaza
    0 0
  • MASINA DIESEL
    ULEI DE FLOAREA SOARELUI!?!?!?
    =)) LOL sa mor io ulei de floarea soarelui =))) bn k nai zis k poti sa pui si kkt in dieselu ala k merge...si ala scoate kkt p tzeava d esapament =)))
    dar nu polueaza (inafara d faptu k tt masinile ar avea kkt pe roti de la masinile din fata iar dak mai e si TIR o sa aiba si pe parbriz =)) vai de kpu tau qubs...PS: ar trebui sa mearga cu 30 KM/H k altfel ar zbura masinile dupa strada de la ulei
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru