Peugeot-Citroen construieste o fabrica in Rusia

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 29.01.2008
Grupul francez PSA va incepe constructia unei fabrici auto in apropierea Moscovei.

Esential

150.000 va fi capacitatea de productie anuala a fabricii PSA din Rusia.

PSA Peugeot-Citroen, al doilea mare producator de automobile din Franta, investeste 300 milioane de euro in constructia unei fabrici de asamblare in Rusia.

Lucrarile de constructie vor incepe in luna iunie, a anuntat compania la ceremonia de semnare a acordului referitor la investitie. Din 2010, noua fabrica, situata la Kaluga, la sud-vest de Moscova, va avea o capacitate de 150.000 de masini pe an.

Un purtator de cuvant al Peugeot-Citroen a declarat ca la proiect s-ar putea alatura si o alta companie, iar decizia va fi luata la jumatatea acestui an. Reprezentantul companiei franceze a refuzat sa precizeze daca posibilul partener este compania japoneza Mitsubishi Motors. El a explicat ca directorul general al producatorului, Christian Streiff, vrea sa extinda parteneriatele deja existente, nu sa faca parteneriate noi.

Peugeot-Citroen colaboreaza cu Mitsubishi in domeniul vehiculelor sport utilitare, produce motoare impreuna cu Ford si BMW, vehicule comerciale cu Fiat si modele mici cu Toyota.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru