Peugeot si Citroen vor crea un SUV compact bazat pe Mitsubishi ASX

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.04.2010
Francezii de la PSA Peugeot-Citroen au semnat inca un parteneriat cu Mitsubishi, de data asta dedicat constructiei a doua modele bazate pe noul SUV compact Mitsubishi ASX.

Francezii de la PSA Peugeot-Citroen au anuntat ca au semnat un angajament cu Mitsubishi pentru a incepe o noua colaborare in privinta dezvoltarii unui viitor SUV compact. La fel ca incazul modelelor C-Crosser si 4007, cei doi constructori francezi vor utiliza o platforma existenta Mitsubishi, in cazul acesta fiind vorba de platforma lui Mitsubishi ASX. Cei trei parteneri nu au dezvaluit inca numele viitoarelor modele, iar "3008" si "5008" sunt deja acordate altor modele din gama Peugeot, deci denumirea dupa modelul "4007" nu poate fi utilizata, pe cand gama Citroen ar putea aborda o denumire dupa modelul C-Crosser, dar forma acesteia este inca necunoscuta.

Noile SUV-uri compacte de la Peugeot si Citroen vor avea un design specific celor doua marci si vor prezenta caracteristici similare cu modelul Mitsubishi pe care sunt bazate. Aceste modele vor fi oferite atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala si fiecare dintre cele doua marci va trebui sa comercializeze circa 50.000 de unitati pe an ale versiunii proprii de Mitsubishi ASX.

Volumul suplimentar de productie pe platforma lui ASX i-ar ajuta pe cei de la Mitsubishi sa isi reduca costurile de productie, in timp ce francezii de la Peugeot si omologii lor de la Citroen vor atrage clienti noi de pe un segment in crestere la nivel mondial.

Cei trei constructori au deja un parteneriat in desfasurare pentru constructia modelelor C-Crosser si 4007, iar noua lor fabrica din Rusia va construi modelele Peugeot iOn si Citroen C-Zero la sfarsitul anului 2010, ambele fiind bazate pe Mitsubishi i-MiEV.

Via | Auto-Media

Comentarii (2)

  • kim_vl
    Mitsu ASX
    Arata super ASX-ul asta ! Si am auzit ca o sa aiba niste preturi bunicele.
    4 0
  • Dragos
    super
    Eu personal cred ca axul asta de fainut dar vorbiind de pret nu prea stiu ce sa spun din cate stiu eu pretul nu va fii chiar atat de scazut ca la primul ASX.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru