Peugeot si Citroen vor face copii electrice dupa Mitsubishi i-MiEV

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.09.2009
Grupul francez PSA Peugeot-Citroen a anuntat oficial incheierea unei colaborari cu Mitsubishi in domeniul vehiculelor electrice. Francezii vor dezvolta versiuni proprii ale modelului electric i-MiEV.

Dupa ce in urma cu cateva zile va anuntam despre o potentiala alianta intre grupul PSA Peugeot-Citroen si japonezii de la Mitsubishi, noi informatii vin sa confirme relatiile bune dintre cele doua companii. Dupa ce au impartit platforma lui Outlander, folosita in cazul noilor 4007 si C-Crosser, cei doi constructori au anuntat oficial ca vor incepe colaborarea si in domeniul vehiculelor electrice.

Desi existau zvonuri despre aceste intentii inca de la inceputul anului, abia zilele trecute cele doua parti au ajuns la un acord si au semnat un contract de colaborare. Osamu Masuko, CEO-ul Mitsubishi, si Phillipe Varin, CEO al grupului PSA, au anuntat astazi semnarea intelegerii de cooperare, ceea ce inseamna ca Peugeot si Citroen vor produce mini-vehicule electrice in Europa.

Cum era si normal modelele electrice ale francezilor vor fi dezvoltate pe deja binecunoscutul i-MiEV, primul vehicul complet electric al japonezilor, lansat pe piata in luna iunie a acestui an. Versiunile franceze ale actualului iMiEV vor intra in productie in luna octombrie a anului viitor, vanzarile urmand sa fie demarate spre sfarsitul lui 2010.

Noul Mitsubishi i-MiEV este propulsat de un motor electric, care livreaza 64 de cai putere si 180 de Nm puntii spate.

Unitatea este alimentata de un set de baterii litiu-ion, capabil sa ofere o autonomie de pana la 160 de kilometri si sa se incarce in 7 pana la 14 ore.

Ca si in cazul parteneriatului cu Toyota, cand 107 si C1 au imprumutat aspectul lui Aygo, se asteapta ca Peugeot si Citroen sa preia designul lui i-MiEV, singurele modificari urmand sa fie facute la nivelul blocurilor optice si a grilei fata.

via | CarScoop

Comentarii (2)

  • marius
    viitorul e electric
    O mutare inteligenta ,care va fi facuta in viitorul apropiat si de alti mari constructori; GLOBALIZAREA , face inevitabil transferul rapid de tehnologie -probabil si MAZDA va face aceasta miscare in curand.
    3 0
  • Victor
    Peugeot iOn
    Au aparut poze cu varianta Peugeot, numele acesteia fiind Peugeot iOn .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru