Peugeot va spune adio actualului 206 la sfârşitul anului viitor

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.09.2010
Peugeot va scoate din producţie actualul 206 după 13 ani de activitate, în care subcompactul a devenit un best-seller al segmentului.

Esential

5 milioane de exemplare vândute la nivel global, totaliza Peugeot 206 în 2005.

Atunci când nimeni nu mai credea că Peugeot va renunţa la iconicul 206, informaţii oficiale anunţă sfârşitul modelului care a scris istorie pentru casa franceză. Producţia modelului subcompact, un best-seller al segmentului, se va opri la sfârşitul lui 2011, după 13 ani de carieră pe teren european.

Deşi legislaţia de pe Bătrânul Continent îi forţează pe francezi să renunţe la modelul deja perimat, Peugeot va continua să vândă 206 pe pieţe cum sunt Africa de Sud, Iran şi China.

Introdus pe piaţă în 1998, Peugeot 206 a adunat până în 2005 un total de cinci milioane de unităţi vândute la nivel global, un succes greu de reeditat de către succesorul său 207, lansat în 2006.

Singurul model construit de casa franceză, capabil să totalizeze un număr de exemplare similar, a fost precursorul lui 206, vechiul 205, care a avut însă nevoie de mai mult de şapte ani pentru a atinge cifra istorică.

via | autocar

Comentarii (9)

  • Stanila
    Adiooooooooo dar nu te plangem , dute la pensie fosila vie ce esti!!!!!!!
    2 20
  • Bai Stanila
    Ma frate te intreb , fara suparare , cate clase ai ?

    Din comentariile tale pe site-ul asta nu reiese ca ai prea multe.
    11 1
  • Stanila
    permite-mi sa raspund --------am 8 clase
    6 8
  • Stanila
    golfu e cel mai tare
    2 8
  • de ce e mai tare? are mai mult de . . .8 clase?
    10 1
  • Se vede
    Multe inainte !
    10 1
  • 206+
    ok,se scoate din fabricatie 206,dar va fi si este inlocuit de 206+ in Europa din cate stiu!
    11 0
  • Stimate Domnule Stanila
    Stimate Domnule Stanila,

    Cu tot respectul cuvenit oricarei vietuitoare careia Dumnezeu (El stie de ce!!!) i-a permis sa respire pe planeta asta, va rog sa acceptati faptul ca singura fosila din zona sunteti chiar dumneavoastra. Dupa ce ca aveti 4 clase mai mult ca personalu' si va ascundeti privirea bovina dupa "neste" ochelari de cocalar prost, dupa ce ca , doar intamplarea ca poza din avatar este prea mica, ne-a scutit sa va observam pantofii de lac bine asortati la trening, in loc sa ramaneti ascuns la dumneavoastra in grota, lansati opinii imbecile folosind cuvinte pe care probabil vi le amintiti de cand va bateau parintii si va fortau sa va uitati la Teleenciclopedia, in loc sa mergeti sa fredonati cantecul ala cu "trece trenu' printre munti' in tramvaiul 8 , ca sa faceti rost de bani de tigari. Talamb si cu fruntea ingusta, ati fi modelul perfect pentru oamenii de stiinta ce studiaza omul preistoric, motiv pentru care va sugerez sa dati un anunt in ziar si sa va oferiti serviciile in acest sens, pentru ca macar antropologii romani sa se bucure de asemanarea clarea cu primatele de care dati mereu dovada.
    9 0
  • @mihai
    ma bucura faptul ca exista si oameni cu atat de multa imaginatie.
    Ai un plus .
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru