FOTO EXCLUSIV* : Imagini spion noi cu viitorul Peugeot 208

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.06.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale viitorului Peugeot 208.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu viitorul Peugeot 208 în timpul testelor. Modelul din imagini este un prototip destinat testelor de şasiu. Viitorul 208 va avea o caroserie mai mare, pentru a oferi un nivel de spaţiu superior faţă de actualul 207, dar noua creaţie va trebui să păstreze atributele lui 207 pentru a-şi păstra clienţii. Deşi dimensiunile modelului vor creşte, masa sa va rămâne la acelaşi nivel, spun unele surse. Cei de la Peugeot vor lucra din greu pentru a ţine masa lui 208 la un nivel cât mai scăzut, în vederea reducerii consumului de carburant şi îmbunătăţirii manevrabilităţii.

Gama de motorizări ar putea fi preluată de la Citroen C3, iar gama 208 ar putea avea şi o versiune de performanţă. Respectivul model se va numi 208 GTi şi va furniza 200 CP. Sunt şanse ca gama 208 să primească elemente precum Start&Stop pentru a reduce consumul de carburant în mediul urban. Pentru moment, aspectul exterior al modelului respectiv este dificil de descifrat, dar sesizăm o uşoară asemănare cu 207 în ceea ce priveşte poziţionarea blocurilor optice şi a grilei faţă.

În ceea ce priveşte versiunile de caroserie, francezii de la Peugeot vor lansa întâi versiunile cu trei şi cinci uşi, urmând să realizeze ulterior şi un roadster cu hardtop pliabil. Există unele zvonuri care sugerează un coupe în stilul lui RCZ şi un roadster cu acoperiş din pânză pentru a facilita apropierea de natură.

Nu există încă informaţii despre o eventuală versiune SW, dar sunt şanse mari ca francezii să continue această tradiţie, din moment ce nişa respectivă a fost atacată de aproape toţi constructorii care activează în segmentul B, într-un fel sau altul. Debutul lui 208 este programat pentru 2012, iar gama francezilor ar putea fi completată cu ajutorul unui SUV bazat pe acest model.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • are faruri de Sandero
    si forma per total de Sandero Stepway =))
    2 1
  • mareee?
    mai mare?deja 207 este cea mai mare masina mica.poate se gandesc sa faca la fel ca in cazul 407-607=508,alfel ce rost mai are 308.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru