Platforma lui Nissan Micra va da naştere viitorului Note

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.09.2010
Platforma V, lansată odată cu noua generaţie Micra, va da naştere în următorii doi ani unui sedan subcompact şi unui MPV, cel mai probabil urmaş al lui Note.

Esential

2012 este anul în care ar putea să se lanseze viitorul Note.

Odată cu lansarea noii generaţii Micra, Nissan a prezentat publicului şi o nouă platformă, botezată cu indicativul "V", pentru a sugera versatilitatea sa. Japonezii susţin că noul produs al departamentului de inginerie poate fi adaptat uşor oricărui tip de caroserie, costurile de producţie şi dezvoltare fiind astfel substanţial reduse. Japonezii îşi propun astfel să producă în viitorul apropiat un milion de automobile anual, bazate pe noua platformă V.

Potrivit unor surse din interiorul Nissan, în următorii ani, platforma lui Micra va da naştere unor modele complet noi pentru constructorul asiatic: un sedan subcompact şi un MPV de mici dimensiuni.

Primul derivat japonez al structurii va fi un sedan de dimensiuni mici, adresat în primul rând publicului din Asia. Modelul este aşteptat cel mai devreme în 2011, semn că echipa Nissan testează deja sedanul.

Un an mai târziu, mai exact în 2012, Nissan va lansa şi un MPV pe platforma V, cel mai probabil un înlocuitor pentru Note, care ar urma să se vândă şi pe piaţa europeană.

Deşi va adopta dimensiuni mai mici, viitorul model va oferi un spaţiu interior similar actualului Note. Platforma va oferi posibilitatea introducerii unui rezervor mult mai compact şi plasarea unei pedale de acceleraţie mult mai aproape de partea frontală a maşinii.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru