Porsche 918 Spyder de serie se lansează în 2013 la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 16.01.2012
Constructorul german a anunţat că supercarul hibrid 918 SPyder se va lansa în premieră mondială anul viitor la Salonul Auto de la Frankfurt. Sub capota sa se va ascunde un motor V8 şi alte trei motoare electrice.

Esential

550 de cai putere ar putea oferi motorul V8 pe care Porsche îl va instala pe 918 Spyder.
720 de cai putere ar urma să livreze în total Porsche 918 Spyder.

Porsche lucrează în mare secret la dezvoltarea versiunii de producţie a supercarului hibrid 918 Spyder. Prezentat doar în stadiu de concept, modelul sportiv respectă perioada fixată la începutul proiectului şi este aşteptat să debuteze anul viitor.

Potrivit unor informaţii publicate în revista Christophorus Magazine, deţinută de constructorul german, publicul va avea ocazia să vadă live noul supercar abia în toamna lui 2013, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Livrările vor fi demarate la numai câteva săptămâni după, însă având în vedere că vorbim despre un model exclusivist, a cărui dezvoltare a durat câţiva ani buni, unii clienţi vor primi exemplarul mult dorit chiar şi în 2012.

Porsche a anticipat însă o cerere crescută pentru 918 Spyder şi a promis celor care vor comanda supercarul şi un bonus, o ediţie limitată a modelului 911 Turbo S.

Comparativ cu prototipul care a câştigat inima fanilor la Salonul Auto de la Geneva din 2010, versiunea de serie va suferi ceva modificări sub caroseria futuristă.

Propulsia va fi asigurată de un motor convenţional pe benzină, un V8 de 4.6 litri împrumutat de la modelul de competiţie RS Spyder LMP2. Spre deosebire de concept, care folosea o capacitate de 3.4 litri, noul motor va suferi şi câteva îmbunătăţiri importante: o rată de compresie mai mare, pistoane noi ultra-uşoare, o pompă de ulei cu presiune variabilă şi controlul electronic al valvelor.

După modificările aduse motorului V8, acesta ar urma să dezvolte în total 550 de cai putere. La acest bagaj de resurse s-ar adăuga puterea şi cuplul motor a trei motoare electrice. În aceste condiţii, Porsche 918 Spyder ar putea ajunge să dezvolte chiar şi 720 de cai putere.

via | wcf

Comentarii (1)

  • utbgwyofnf
    vhteFsPgxnb
    oqMH71 tlbrsnppgeqd
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru