Porsche a atins 300.000 de exemplare Cayman şi Boxster

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.06.2011
Gama de modele Porsche de segment mic cu motor amplasat central a ajuns la 300.000 de exemplare în 18 ani de carieră de piaţă. În 2012 vine noua generaţie.

Dacă producătorii de volum se "deranjează" să anunţe oficial prin comunicate că modelele lor au ajuns la o cifră rotundă de producţie doar când aceasta depăşeşte borne foarte mari, un producător ca Porsche foloseşte orice prilej pentru a anunţa că modelele sale trec de astfel de pietre de hotar. De această dată, modelele sărbătorite sunt Boxster şi versiunea coupe a acestuia, Cayman, care au ajuns la 300.000 de exemplare în 15 ani de la lansarea oficială pe piaţă.

Exemplarul cu numărul 300.000 care a ieşit pe poarta fabricii Porsche este un Boxster Spyder vopsit în Platinum Silver Metallic cu interior Carrera Red care a fost comandat de un client german al mărcii din Stuttgart. 

Istoria modelelor sportive de segment mic cu motor amplasat central a început în 1993, atunci când Porsche a adus la Salonul de la Detroit un concept al lui Boxster. Astăzi, gama celor două versiuni de caroserie a fost îmbogăţită cu versiunea Cayman R şi cu liniile speciale ultrasportive Black Edition. Viitoarea generaţie a modelelor Boxtser şi Cayman vor debuta în 2012, sub capota acestora urmând să se afle implicit un motor boxer cu 4 cilindri, o premieră absolută pentru marca germană.

via | Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru