Porsche ar putea crea un Boxster cu trei cilindri

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 05.01.2010
Porsche ia in considerare implementarea unui motor turbo cu trei cilindri pe viitorul Boxster pentru a reduce emisiile de CO2 la nivel de gama.

Germanii de la Porsche ar putea dezvolta un propulsor cu trei cilindri pentru urmatoarea generatie a lui Boxster. Decizia surprinzatoare a celor de la Porsche ar putea fi necesara pentru ca marca de automobile sport sa isi reduca amprenta de carbon prin introducerea unor modele cu emisii scazute. Caracterul lui Boxster nu va fi pierdut prin implementarea acestui propulsor deoarece modelul va furniza intre 180 si 200 CP.

Pentru moment, cei de la Porsche produc doar 300.000 de unitati pe an, ceea ce inseamna ca trebuie sa isi reduca emisiile la nivel de flota cu 25% pana in 2012 fata de nivelul din 2006. In momentul in care Porsche va produce mai multe unitati, acestia vor trebui sa respecte reguli mult mai stricte, printre care si reducerea emisiilor de CO2 la nivel de flota la pragul de 120 de grame per kilometru.

Dupa cum stiti, cei de la Volkswagen vor sa mareasca gama Porsche si sa creasca numarul de unitati produse. Cresterea productiei ii va face pe cei de la Porsche sa fie obligati sa respecte aceste reglementari, care vor deveni din ce in ce mai stricte.

Odata cu acestea, apare si nevoia de downsizing, tendinta mondiala aplicata de toti constructorii mari. Din pacate pentru cei de la Porsche, modelul Boxster este vandut in circa 15.000 de exemplare pe an, volum insuficient pentru a reduce emisiile de CO2 la nivel de grup in mod semnificativ.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • Frattelo iubitul vostru frate
    dap economia bato vina!
    0 0
  • Aditza
    Eu cred ca daca se mai chinuie putin pot sa faca si unul in 2 cilindri.
    2 1
  • Aceasta stire nu mai are relevanta pentru ca din 2011 Porsche AG va fi o divizie 100 % a VW Group
    Porsche produce pana in 300000 unitati anual, in 2009 producand aprox 80000 unitati . Aceasta stire nu mai are relevanta in prezent ( si cei de la Autocar stiu acest lucru si totusi au publicat stirea ) pentru ca in 2011, Porsche AG va deveni o divizie 100 % a VW Group astfel ca amprenta de carbon a automobilelor sale va scadea automat facandu-se media cu modelele de mic litraj ale VW Group ca de ex VW Polo sau Skoda Fabia . Acelasi avantaj il au marci ca Bentley,Bugatti,Lamborghini ( VW Group ) sau Ferrari ( FIAT Group ) . Nu la fel de norocosi sunt cei de la Aston Martin ( in prezent nu apartine nici unui grup auto important ) care au fost obligati de legislatia europeana sa introduca pe piata un model total atipic marcii Aston Martin bazat pe Toyota IQ ( Aston Martin Cygnet ) pentru a reduce amprenta de carbon a modelelelor sale de mare litraj .
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru