Porsche ar putea renunta la contractul cu Magna

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 25.09.2009
Directorul Volkswagen ii ameninta pe cei de la Magna ca va renunta la contractul cu acestia pentru productia lui Porsche Cayman si cea a lui Boxster din cauza afacerii Opel.

Porsche ii ameninta pe cei de la Magna ca vor renunta la contractul de productie pentru viitorele Boxter si Cayman. Productia celor doua modele ar trebui sa inceapa abia in anul 2013, iar Porsche ia in considerare mutarea la fabrica Karmann din Germania. Constructorul de supercar-uri din Stuttgart doreste sa isi pastreze cat mai aproape secretele privind viitoarele modele pe care le pregateste, iar mutarea productiei la Karmann ar fi unul dintre pasii necesari pentru a realiza acest lucru.

Potrivit unor surse din cadrul Porsche, decizia lui Wendelin Weideking de a construi modelele Boxster si Cayman la fabrica Magna din Graz va fi revizuita, pentru a verifica daca aceasta este cea mai buna varianta. Problema secretelor marcii Porsche este cu atat mai importanta daca luam in vedere faptul ca Magna detine 55% din actiunile Opel, constructor care ar putea beneficia de pe urma experientei celor de la Porsche in materie de modele de performanta.

Inca din 1996, modelul Porsche Boxster a fost fabrica in Finlanda de catre cei de la Valmet, iar productia era ajutata periodic si de fabrica din Zuffenhausen, alaturi de cea a modelului Cayman. Productia lui Boxster trebuia sa fie mutata la Magna pe motive de costuri, dar cei de la Karmann ar putea efectua aceeasi munca de productie la un cost si mai scazut, iar cheltuielile de transport ar fi micsorate.

Pierderea contractelor de la constructori importanti cum ar fi Volkswagen si Porsche ar putea fi o problema mare pentru austriecii de la Magna, care trebuie sa isi revina dupa achizitia a 55% din actiunile Opel. Pe de alta parte, constructorul Karmann ar putea avea o revenire fulminanta din faliment gratie noilor contracte.

Via | Autoweek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru