Porsche Boxster creşte în dimensiuni pentru a-i face loc unui viitor Blue Sport

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.08.2010
Porsche ar putea da naştere unui viitor Boxster ceva mai generos în dimensiuni, cu un ampatament mai mare. Sub acesta se va poziţiona propria variantă a viitorului VW Blue Sport.

Mai multe publicaţii internaţionale, printre care şi britanicii de la Autocar, vorbesc despre intenţiile Porsche de a repoziţiona modelul Boxster. Se pare că germanii vor folosi o platformă extinsă pentru modelul sportiv, din dorinţa de a aşeza Boxster într-un segment diferit, în care ampatamentul va creşte şi el considerabil. Mai exact, actualul model, care măsoară 4342 mm va ajunge până la 4394 m.

Motivul pentru care Porsche a luat această decizie este introducerea unui motel mai mic, poziţionat sub Boxster, care să aibă la bază platforma conceptului Volkswagen Blue Sport, lansat în 2009 la salonul Auto de la Detroit. De atunci şi până în prezent au existat numeroase speculaţii privind soarta modelului şi posibilitatea acestuia de a prinde viaţă sub trei branduri diferite.

Blue Sport, în varianta propusă de Porsche, va putea transporta doar doi oameni, gama de motorizării fiind însă o necunoscută totală în acest moment. Volkswagen caută să dezvolte fraţi de concern Audi şi Porsche pentru modelul Blue Sport din dorinţa de a face proiectul profitabil, toate cele trei sportive urmând să împartă motoare şi transmisii.

via | automotivenews

Comentarii (1)

  • adica VW vinde marfa ieftina la preturi mari. Adica tehnologie populara cu sigla elitista.

    Nu e misto?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru