Porsche Cayenne Hybrid va costa 90.000 euro

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.06.2009
Noul Porsche Cayenne Hybrid va fi lansat in toamna anului 2010 si va avea un pret de pornire de 90.000 euro in Europa. Modelul promite performante deosebite si un consum extrem de scazut.

Porsche a anuntat pretul de pornire al viitorului Cayenne Hybrid. Modelul promite performante la nivelul unui V8 si un consum de carburant la nivelul unui motor cu patru cilindri. Cayenne Hybrid va folosi un motor V6 de la Audi care dezvolta 333 CP, care va fi cuplat unui motor electric de 52 CP. In Europa, modelul va avea un pret de pornire de circa 90.000 euro si va fi lansat in cel de-al treilea sfert al anului viitor.

Motorul V6 al lui Cayenne Hybrid are o cilindree de 3.0 litri si beneficiaza de tehnologia injectiei directe, pe cand motorul electric al acestuia este alimentat de un set de acumulatori NiMH de 38 de kW. Acest model poate accelera de la 0 la 100 km/h in 6.8 secunde.

Porsche Cayenne Hybrid poate parcurge 1.9 kilometri in modul strict EV, dupa care motorul conventional va fi pornit, iar puterea va fi transferata automat. Transferul puterii de la motorul electic la motorul cu combustie interna are loc in doar 380 milisecunde, si este realizat prin intermediul unui ambreiaj.

Porsche declara ca ocupantii modelului nu pot distinge schimbarea sursei de putere a lui Cayenne Hybrid.

Versiunea hibrida a lui Cayenne va fi echipata cu o transmisie automata cu opt trepte. Cu ajutorul noii transmisii, modelul atinge viteza maxima in cea de-a sasea treapta de viteza, pe cand treptele 7 si 8 sunt folosite pentru realizarea unei economii sporite de carburant. Motorul electric poate sa sustina o viteza constanta de 138 km/h in cea de-a opta treapta de viteza doar pe baza curentului electric.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru