Porsche Cayman Clubsport debutează oficial luna aceasta

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.11.2010
Porsche va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Paris cel mai rapid Cayman din istorie. Este vorba despre versiunea Clubsport, exchipată cu 340 de cai şi mai uşoară cu până la 80 de kilograme.

Esential

340 de cai putere va ascunde sub capotă viitorul Cayman Clubsport.

După lungi insistenţe şi speculaţii, Porsche a confirmat lansarea unui nou model cu motor central în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, programat la mijlocul acestei luni. Declaraţia oficialilor din Stuttgart alimentează astfel scenariile potrivit cărora vedeta standului german va fi versiunea Clubsport a modelului Cayman, anticipată deja de mai multe voci din interior.

Noul derivat al gamei va avea la bază versiunea Cayman S, pusă în mişcare de un propulsor boxer cu şase cilindri, de 3.4 litri, capabil să ofere o putere totală de 340 de cai. Spre deosebire de versiunea din care derivă, Cayman Clubsport va renunţa la aproximativ 75-80 de kilograme, mulţumită folosirii din abundenţă a fibrei de carbon la nvelul caroseriei. Modificările vor ajuta sportiva germană să ţintească un timp de accelerare de la 0 la 100 de km/h mai mic de 5 secunde.

La nivel estetic, Cayman Clubsport se va individualiza prin garda la sol redusă cu 20 de mm, prin modificările estetice şi cele aerodinamice, prin jantele cu design special şi prin vinilurile aplicate pe caroserie, asemănătoare celor de pe fratele mai mare 911 GT3.

Alături de noul Cayman Clubsport, Porsche va expune la salonul american şi noile 911 GTS şi 911 Speedster, prezentate deja în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris din această toamnă. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru