Porsche Cayman primeste o versiune Clubsport in octombrie!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.01.2009
Porsche va oferi clientilor sai o versiune Clubsport a modelului Cayman, alaturi de o versiune similara a modelului Boxster.

O versiune modificata a lui Porsche Cayman S a fost surprinsa in decursul unor teste pe circuitul Nurburgring. Aceasta ar putea fi o versiune Clubsport sau RS a lui Porsche Cayman, creata special pentru performante deosebite.

Cayman Clubsport va debuta alaturi de o versiune similara a modelului Boxter, in luna octombrie a acestui an. Exista posibilitatea ca Porsche sa creeze un campionat monomarca special pentru acest model, care va fi disputat pe circuite din intreaga lume.

Reducerea greutatii va fi cheia performantelor acestui model, care va fi cu pana la 100 kilograme mai usor decat versiunea standard a lui Cayman. Panourile de caroserie vor fi mai usoare, interiorul va fi mai putin dotat iar jantele vor fi fabricate din aliaj forjat, pentru a avea o intertie cat mai mica. Luneta este fabricata din plastic, iar instalatia de iluminare a fost simplificata.

Conform traditiei Clubsport, motorul si transmisia vor fi aceleasi cu versiunea standard a lui Cayman, anume propulsorul de 3.4 litri care dezvolta 320 CP si transmisia manuala cu sase trepte. Pentru o manevrabilitate si tractiune mai buna, inginerii Porsche vor adauga si un diferential cu alunecare limitata.

Modificarile apar si la exterior, fiind operate schimbari la nivelul barelor de protectie, precum si adaugarea unui spoiler fix, in locul celui retractabil.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru