Porsche creşte puterea modelului Panamera Turbo

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.08.2010
Porsche a anunţat că versiunea Turbo a modelului Panamera primeşte un aport de 40 de cai putere, disponibil ca pachet opţional, botezat Powerkit.

Esential

3.9 secunde îi sunt necesare modelului Panamera Turbo, cu pachetul Powerkit, pentru a atinge 100 de km/h.
305 km/h este viteza maximă pe care o poate atinge noul Panamera.

În condiţiile în care majoritatea tunerilor de renume au ales să modifice radical Panamera, Porsche a decis să aducă propriile îmbunătăţiri coupe-ului cu patru uşi. Inginerii germani au introdus încă 40 de cai sub capota versiunii Turbo, prin modificări aduse sistemului de alimentare şi prin recalibrarea unităţii ECU.

Rezultatul a fost obţinerea unei puteri totale de 540 de cai şi a unui cuplu motor de 750 de Nm, resurse oferite de aceeaşi unitate V8 de 4.8 litri. Cuplul motor poate atinge însă chiar şi 800 de Nm mulţumită funcţiei Overboost, oferită de pachetul Sport Chrono.

Instalarea unui aşa numit Powerkit, capabil să aducă un aport de putere simţitor, a făcut ca timpul de accelerare de la 0 la 100 de km/h să scadă cu 0.1 secunde, până la 3.9 secunde. Viteza maximă creşte şi ea şi ajunge la 305 km/h.

Pachetul Powerkit este disponibil chiar de luna viitoare în lista de opţionale, preţul său fiind de aproximativ 13.500 de euro. Începând cu luna noiembrie el va putea fi comandat şi de cei care au cumpărat deja versiunea Turbo standard.

Porsche oferă însă şi o serie de modificări estetice, printre care un spoiler cu prize de aer mai mari, un deflector posterior, jante de 20 de inch din aliaj cu finisaj negru sau argintiu şi un volan sport cu padele pentru cutia automată PDK.

via | autocar

Comentarii (4)

  • putere,putere,putere,putere....altceva?nimic?crsterea puterii nu e o inovatie....eventual scaderea semnificativa o consumului....sper sa se termine o data elixirul si-apoi sa vad care brand mai rezista....
    5 2
  • demonel
    @ian
    Doamne fereste momentan! daca se termina brusc ne ia reaq pe toti. o sa se subtieze rezervele si o sa creasca mult pretul elixirului. tre sa ne regandim tehnologiile actuale care sunt dependente de petrol cat inca mai e, ca alfel "se stinge lumina" pentru muuuulta vreme.
    scuze de offtopic!
    1 2
  • stai linistit demonel ca sunt alternative demult dar marile companii petroliere mai au de stors bani grei...crezi ca tehnologia asta cu hibride-i incanta?...
    4 1
  • demonel
    stiu mai. se poate merge si pe baza de apa. hidroliza-hidrogen-scanteie-se invarte. nemtii foloseau benzina sintetica din al doilea razboi mondial. ma refeream la plastice, izolatori, vopsele etc. tre sa schimbe tehnologia dar nu e rentabil si te mai trezesti cu 1 miliard de arabi care brusc mor de foame. atunci sa vezi distractie :))))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru