Porsche, in topul calitatii din Statele Unite

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.06.2008
Porsche este considerat de americanii posesori de masini cel mai de calitate brand auto prezent peste Ocean.

Esential

87 de defecte la fiecare 100 de masini vandute inregistreaza Porsche in primele trei luni de la cumparare.
118 defecte la fiecare 100 de masini este media industriei auto din SUA.

Celebra companie de analiza auto JD Power a publicat rezultatele ultimului studiu de calitate realizat in Statele Unite. Conform acestuia, Porsche reuseste sa fie cea mai apreciata marca din punctul de vedere al defectelor constatate de utilizatorii modelelor sale in primele 90 de zile de la cumparare. Scorul realizat de Porsche, 87 de defecte/100 de masini, este cu mult sub media tuturor marcilor prezente in Statele Unite, depasind cu mult Infiniti, marca aflata pe al doilea loc al topului (98 de defecte/100 de masini). Lexus a ratat de putin clasarea pe ultimul loc al podiumului, cu 99 de defecte la fiecare 100 de masini.

Porsche se afla la al treilea an consecutiv cu clasare pe prima pozitie a topului de calitate J.D. Power, marca germana imbunatatindu-si rezultatele in fiecare an. de altfel, rezultatele mai bune reprezinta o conclusie generala la nivelul tuturor marcilor, media de defecte la 100 de masini scazand de la 125 (in 2007) la 118 (in 2008).

Sondajul J.D. Power a fost realizat cu ajutorul a 81.500 de proprietari ale masinilor noi, care au fost nevoiti sa completeze un chestionar complex, cu 228 de intrebari.

Studiul analizeaza numarul de defecte aparute la nivelul a 100 de masini in primele trei luni de la data achizitiei acestora.

Ultimele locuri in topul J.D.Power au fost obtinute de Jeep, MINI si Land Rover.

via | J.D. Power 

Comentarii (5)

  • incredibil
    incredibil... un studiu american care reflecta cat de cat realitatea... wow
    0 0
  • elita germana
    Audi si Mercedes sunt deasupra topului. BMW in josul lui, ce pacat... la bmw ii mare vorbaraia
    0 0
  • zarnesteanu
    Eu cred ca au gresit
    Dragi redactori, v-ati ars. Sa puneti masina germana in fata bobului de orez, este cea mai mare insulta adusa proletarului cu fruntea ingusta, avid consumator de produse asiatice.

    Vai de mine, dar ce titluri aveti!!! "Consumul si emisiile hibrizilor, o mare teapa?" sau "Audi este inventatorul European al Anului 2008". Pai cum indrazniti sa clintiti credinta fierbinte a manelistilor in calitatea made in japan? Vreti sa le fie rusine burtosilor sa iasa in SUV-ul hyundai sau lexus la un gratar pe malul apei? Cum puteti scrie oare ca acura e sub media industriei auto Americane?

    De mult n-am mai ras atat. Abia astept maine sa vad cum si-au luat galusca cumparatorii de hondaciune. Ha-ha-ha-ha ...
    0 0
  • Mai zarnesteanu - prapaditule
    Sa nu confundam Porsche cu restul din concernul VAG gen Audi si VW.
    1.Dupa cum vezi sunt 4 japoneze in in primele 7.
    2.Marca premim Audi este dupa ele.
    3.VW e undeva jos sub medie (cam pe 24)
    4.Mai multe manele auzi in Audi si VW decat in Lexus, Honda si Toyota.
    0 0
  • tot felu' de prosti...
    ... isi dau cu parerea. In studiul cu pricina e vorba de primele 3 luni. Mie mi se par ingrijorator de multe probleme pentru primele 3 luni. Cit despre manele, Audi, VW, Mercedes si BMW sint primele in topul auditiilor pe strada.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru