Porsche lucrează la un motor nou destinat viitorului SUV compact Macan

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.06.2012
Pentru a diferenţia cât mai bine viitorul Macan de actualul Audi Q5, pe platforma căruia a fost dezvoltat, Porsche promite un motor complet nou, extrem de potent şi o ţinută de drum exemplară.

Porsche se pregăteşte să îşi lărgească din nou gama de modele anul acesta. Constructorul din Stuttgart va aduce pe piaţă noul Macan, fratele mai mic al actualului Cayenne, dezvoltat pe platforma colegului de concern Audi Q5. Pentru a-l separa cât mai bine de rivalul din ingolstadt, Porsche promite câteva modificări importante pentru Macan.

Macan va avea un motor gândit, creat şi testat de Porsche

Prima dintre ele va viza ceea ce se ascunde sub capotă. Vrând să păstreze specificul mărcii, nemţii promit un motor gândit, creat şi testat în laboratoarele Porsche, o unitate cu caracter exclusivist şi extrem de performantă.

Informaţia a fost confirmată chiar de Arno Bogl, şeful departamentului de inginerie a motoarelor din cadrul Porsche, care a declarat: ”Unitatea va fi dezvoltată complet de noi. Nu vrem ca cea mai puternică motorizare să fie o unitate împrumutată de la Audi sau altă marcă din Grupul Volkswagen. Este un element crucial pentru a ne poziţiona ca un adevărat Porsche”, a concluzionat Bogl.

Surse neoficiale vorbesc deja despre un V6 pe benzină, cu o capacitate de 3.0 litri.

Dacă informaţiile se adeveresc, Macan va depăşi uşor rivali extrem de puternici cum este BMW X1 sau recentul Audi SQ5.

Porsche: ”Vrem ca Macan să fie cea mai rapidă maşină din segment”

Crossover-ul îşi propune să impresioneze şi la capitolul ţinută de drum. Markus Schieritz, managerul proiectului care vizează şasiul lui Macan, a declarat că echipa sa se concentrează pentru a obţine o maşină mai bună decât a rivalilor. ”Ţinta noastră este să facem din Macan cea mai rapidă maşină din segment. Fiecare Porsche trebuie să se mândrească cu acest titlu”.

Schieritz însuşi a declarat că este impresionat de acest model, mai ales că se vrea a fi ceva complet diferit de Audi Q5. Acelaşi oficial Porsche a declarat că ”cei care se vor urca pentru prima dată în Macan vor rămâne cu gura căscată. Este perfect.”

via l goauto

Comentarii (3)

  • o fi poate...tdi
    2 7
  • AndreiRN
    Vrajeala de marketing.
    Porsche si-a vandut sufletul de mult la VW.
    2 7
  • Principalul rival este inca in teste: BMW X4!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru