Porsche Macan - prima schiţă şi primul video al crossover-ului german

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.02.2012
Porsche a anunţat astăzi, oficial, că numele noului său crossover nu va fi Cajun ci Macan. Denumirea vinde din limba indoneziană şi înseamnă "tigru".

Deşi pentru mulţi era o certitudine faptul că fratele mai mic al lui Cayenne se va numi Cajun, Porsche a ţinut să contrazică speculaţiile. Într-un comunicat oficial publicat astăzi, constructorul din Stuttgart anunţă că numele crossover-ului său, dezvoltat pe baza lui Audi Q5, va fi Macan.

Denumirea vine din limba indoneziană şi reprezintă definiţia locală pentru tigru. Termenul combină caracteristici precum supleţe, forţă, fascinaţie şi dinamică, cu alte cuvinte, trăsăturile pe care nemţii şi le doresc şi pe noul noul lor Macan.

Bernhard Maier, membru al comitetului executiv şi responsabil al departamentului de marketing Porsche, a declarat: "Macan combină toate caracteristicile sportive ale unui Porsche cu beneficiile unui SUV. Numele unui nou model Porsche trebuie întotdeauna să se potrivească brandului, să sune bine în cât mai multe limbi şi dialecte şi să poată fi asociat cu lucruri pozitive."

Al cincilea model din gama Porsche, Macan este un pion important în cadrul planului constructorului german de a-şi lărgi considerabil gama.

Nemţii au aşteptări mari pentru micul crossover, previziunile lor anticipând un succes mai mare decât cel al lui Cayenne.

Producţia lui Macan va crea 1000 de noi locuri de muncă la uzina Porsche din Leipzig, acolo unde constructorul a investit nu mai puţin de 500 de milioane de euro.

Comentarii (7)

  • Opinie
    Sa vina! Il asteptam. Si sa speram ca intr-o zi vom avea un Porsche. Poate chiar Macan-ul.
    12 2
  • AndreiRN
    Porsche
    Porsche nu mai exista.
    Ce vedem acuma sunt Audi si VW cu emblema de Porsche pusa pe ele.
    11 21
  • Citez:
    "trăsăturile pe care nemţii şi le doresc şi pe noul noul lor Macan."
    Ce prezentare!
    Cum adica al cincilea model din gama???
    Boxster, Cayman, 911, PanaRAMA, Cayenne + Macan!
    12 7
  • O sa fie masina perfecta !
    Din schite pare ca e pe drumul cel bun ....
    13 1
  • @lorinczi.tomas
    ai uitat de carrera GT
    6 2
  • @bobo
    Carrera GT nu se mai vinde!
    7 0
  • adrian floraru
    da e un brend adevarat pe care il respect,cred eu ca la adevarul care se vehiculeaza despre marca e una adevarata as-i arata valoarea de NEAMT....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru