Porsche Panamera s-a lansat astazi in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.09.2009
Romania este una din putinele piete care se bucura deja de prezenta primului coupe cu patru usi din istoria Porsche. Panamera este disponibil in Romania de la 97.783 de euro.

Intrat in productie la jumatatea lunii mai, noul Porsche Panamera a fost lansat oficial si pe piata din Romania. Primul Gran Turismo din istoria Porsche se lanseaza intr-o perioada dificila pentru intreaga piata auto, insa prezinta deja un interes deosebit pentru oamenii de afaceri din Romania.

Asa cum va anuntam si cu cateva luni in urma, Porsche Panamera pleaca de la 97.783 de euro, cu TVA inclus, insa poate ajunge pana la 138.000 de euro. Pentru clientii mai pretentiosi pretul poate creste cu pana la 50% in conditiile in care lista de optionale devine mai bogata.

Pentru inceput, pe piata autohtona va fi disponibila versiunea echipata cu motor V8 de 400 de cai putere, capabila sa atinga o viteza maxima de 283 de km/h. Motorizarea cu opt cilindri va putea fi disponibila si impreuna cu tractiunea integrala, regasita pe versiunea 4S a modelului.

Varful de gama va fi asigurat de Panamera Turbo, care pleaca de la 138.004 euro, cu TVA inclus, si livreaza 500 de cai putere. Performantele sedanului sunt deosebite, acceleratia de la 0 la 100 de km/h realizandu-se in doar 4.2 secunde.

De remarcat faptul ca toate versiunile vin echipate cu un sistem start-stop, care reduce considerabil consumul uzinelor cu opt cilindri.

Potrivit Ziarului Financiar, lansarea care a avut loc astazi a bifat deja 6 comenzi pentru modelul german, Porsche Romania, importatorul autohton al brandului, intentionand sa completeze aceasta cifra cu inca 9 unitati pana la sfarsitul anului. Din primele informatii se pare ca cele 6 comenzi au vizat versiunile 4S si Turbo ale Panamera.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru