Porsche Panamera va fi hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.04.2009
Porsche pregateste o versiune hibrida a coupe-ului sau cu patru usi, Panamera. In acelasi timp este dezvoltat si un motor V6 pentru modelul german.

La nici o saptamana de la lansarea oficiala a modelului Panamera, care a avut loc la Shanghai, Porsche a anuntat ca pregateste doua versiuni noi ale modelului sau. Astfel, coupe-ul cu patru usi de la Porsche va fi disponibil atat intr-o versiune V6, cat si intr-iuna hibrida. Din pacate pentru fanii Porsche, motorul traditional cu sase cilindri nu va fi prezent pe modelul Panamera.

Porsche a motivat absenta propulsorului folosit pe 911 si Boxster sub capota lui Panamera prin faptul ca forma acestei unitati impiedica amplasarea in compartimentul motor. Se pare ca motorul nu are loc din cauza suspensiei si a formatului compartimentului motor.

Panamera Hybrid ar putea folosi motorul V6 de 3.0 litri prezentat pe prototipul Cayenne Hybrid. Acest motor este de provenienta Audi si s-ar potrivi cu performantele pe care le asteapta clientii Porsche in timp ce ar oferi un nivel scazut de emisii, cerut de clientii preocupati de protejarea mediului inconjurator.

Modelul echipat cu un motor V6 s-ar putea sa aiba o suspensie conventionala, ceea ce ar scadea simtitor pretul lui Panamera.

Data de lansare a noilor versiuni nu a fost inca stabilita, dar Porsche promite ca le va inaugura pana la sfarsitul acestui an.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • BREAKING NEWS ! VW cumpara Porsche
    Familiile Porsche si Piech intentioneaza sa vanda lui VW constructorul de masini sport Porsche si reteaua de distributie auto Porsche Austria (ce detine si Porsche Romania) pentru o suma de bani plus actiuni la VW, miscare ce ar strange si mai mult legaturile dintre VW si Porsche Automobil Holding SE ( ce detine 50.80 % din VW si 100% din constructorul de masini sport Porsche). Prin aceasta miscare, Porsche Automobil Holding SE(detinut de familiile Porsche si Piech) va fi tot mai aproape de telul prin care doreste sa-si mareasca pachetul de actiuni detinut la VW de la 50.80 % la 75 % si sa scape de datoria de peste 9 miliarde de euro pe care o are la banci . In urma acestei miscari, Porsche va deveni a zecea marca a concernului Volkswagen .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru