Porsche poate fi obligat sa preia Scania

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 29.10.2008
Majorarea pachetului de actiuni la peste 50% in cadrul grupului VW va obliga Porsche sa faca o oferta la Scania.

Esential

42.6% detine in acest moment Porsche in cadrul Grupului VW.

Porsche si-a marit in cursul acestei saptamani participatia detinuta in cadrul Grupului VW de la 35% la 42% si a anuntat ca intentioneaza sa treaca de 50% in cursul acestui an.

In plus, Porsche Holding isi va mari pana la 75% pachetul de actiuni detinut la VW, in 2009. In aceste conditii, Porsche va fi obligat, conform legislatiei suedeze, sa faca o oferta de preluare a producatorului de camione Scania.

Grupul VW detine in acest moment 68.6% din actiunile cu drept de vot la Scania, dar este beneficiarul unei exceptii in privinta ofertei obligatorii. Insa, preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre Porsche la VW va fi considerat de legea suedeza un transfer indirect de proprietate asupra Scania, motiv pentru care noii proprietari vor fi nevoiti sa inainteze o oferta de preluare.

Cel mai probabil, Porsche va cere Autoritatii de Supraveghere Financiara din Suedia instituirea unei noi exceptii in privinta obligativitatii de preluare a producatorului Scania. 

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru